Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Newcastle 0-1

United åkte på sin andra raka förlust – inte bara totalt utan även på Old Trafford – efter 0-1 mot Newcastle i lördags. United borde ha fått en straff en bit in i den andra halvleken, men istället kunde Cabaye näta för bortalaget strax därefter. United kom inte närmare ett kvitteringsmål än van Persies offsidemål med ungefär en kvart kvar av matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Briljerade i vanlig ordning med ett par reflexräddningar, men stod överlag ganska sysslolös. Målet var helt otagbart.

Rafael
6

Utbytt 76´. Godkänd med nöd och näppe tack vare att jag tar hans förmodade ringrost i beaktande. Kan betydligt bättre.

Nemanja Vidic
6,5

Stabil. Styrde lite olyckligt Cabayes skott så att det blev än svårare för DDG att ta, men bär givetvis inte ansvaret för målet.

Jonny Evans
6,5

Gjorde liksom kollegan det han skulle.

Patrice Evra
5

Fortsatt grym vid de offensiva hörnorna och skulle ha fått en straff med sig sedan Anita räddat hans nick med handen. Stod emellertid för några defensiva missar för mycket för att klara sig med godkänt. En av dessa missar var anledningen till baklängesmålet.

Nani
6

Utbytt 68´. Fick chansen att visa att Moyes inte måste spela Valencia i 9/10 matcher, men tog den inte.

Phil Jones
6,5

En av få som gör det som man kan förvänta. Enorm arbetskapacitet på den grabben.

Tom Cleverley
5

Utbytt 69´. Uniteds anfallsspel var ytterst blek under den absoluta majoriteten av matchen och Cleverleys ”insats” är en av anledningarna till detta.

Adnan Januzaj
6,5

Det händer saker när Januzaj involveras i spelet. Inte riktigt på samma nivå i andra halvlek.

Robin van Persie
5,5

Utöver offsidemålet och en fin kross som öppnade för Hernández så var han tämligen osynlig. Detta var en match där en riktigt bra prestation behövdes i Rooneys frånvaro, men RvP axlade inte ansvaret på det sätt som man kan förvänta sig av en spelare av hans kaliber.

Javier Hernández
6,5

Sprang matchen igenom, men fick bara ett riktigt läge och trots en bra prestation då så räddade Krul snyggt.

Wilfried Zaha
n/a

Inbytt 68´. Fick äntligen göra PL-debut, men satte inte direkt något vidare avtryck på matchen. Undantaget var en välslagen frispark som var ämnad som ett inlägg men studsade farligt nära Kruls stolpe

Anderson
n/a

Inbytt 69´. Åstadkom inte särskilt mycket.

Antonio Valencia
n/a

Inbytt 76´. En högerkant med Valencia bakom Zaha låter betydligt mer spännande vad det var och han blev inte den offensiva injektion som förmodligen var tanken med bytet.