Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United utslagna ur Youth League

Det krävdes vinst över Shakhtar Donetsk i gårdagens U19-match men United fick bara 1-1 och misslyckades därmed att ta sig vidare ur gruppspelet.

Shakhtar inledde bäst och hade det mesta av bollinnehavet, men utan att skapa de heta chanserna. United satsade mycket på snabba, långa bollar på Wilson med ungefär samma resultat som Shakhtar. 0-0 stod sig till paus.

Andra halvlek var inte helt olik den första, de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Med tiden blev United mer och mer desperata, och med tio minuter kvar kan Shakhtar kontra in ledningsmålet. United tryckte på och med fem minuter kvar kunde inhopparen Ashley Fletcher kvittera, framspelad av James Wilson. United, som var tvungna att vinna, tryckte på sista fem men Shakhtar höll undan och gick alltså vidare ur gruppspelet på Uniteds bekostnad.

United var nära, men aldrig riktigt nära. United hade stundtals svårt att få hårt tryck mot ett mer rutinerat Shakhtar som behöll lugnet. Det var mest James Wilson som hotade, men han var alldeles för ensam. Wilson var utmärkt för dagen och ställde till med oreda helt själv med sin fina touch och speed. En annan som imponerade i United var högerbacken Janko som har en enorm kraft och fart i sitt spel. Påminner om Valencia.

Allt som allt var detta en väldigt nyttig erfarenhet för ungdomarna som tidvis såg väldigt orutinerade ut mot denna typ av motstånd.

Manchester United U19 – Shakhtar Donetsk U19 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Fletcher (86)
United: Gollini – Janko, McNair, McConnell, Evans – Harrop, Pearson (Fletcher 78), Goss (Byrne 59), A.Pereira, Rothwell – Wilson

Res med oss till Manchester!