Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cleverley: Nätade som en anfallare

Inhopparen Tom Cleverley fick ge sin syn på gårdagens match mot Shakhtar till manutd.com. Han valde här att hylla målskytten Phil Jones för sin nyfunna förmåga att göra mål. I övrigt var Cleverley nöjd med insatsen laget gav, och glad över att man slutade som gruppsegrare.

”Han nätade som en anfallare”, säger Cleverley. ”Jag tycker att han gjorde ett liknande mål för några veckor sedan (mot Norwich, reds. anm.). Han är liten som en räv i straffområdet på hörnor, och han gjorde bra ifrån sig både försvarsmässigt och på mittfältet.”

”Kvällens mål var att ta tre poäng”, säger Cleverley på frågan om hur tanken med matchen var. ”Vi skruvade upp tempot i andra halvlek och vi gjorde ett bra jobb. Att sluta som seriesegrare är stort nu för tiden och vi ska vara stolta över att ha klarat av den uppgiften.”

”Vi började pressa på och jag kände på mig att det var ett mål på gång. I de senaste matcherna har vi förstått hur viktigt det är att göra första målet, och det är ännu viktigare i Champions League.”

United förlorade mot Real Madrid förra året, efter att Nani blivit tveksamt utvisad. Trots att United då kom först i sin grupp fick man möta Real, som underpresterat i sin grupp.

”I den andra matchen förra säsongen [mot Real Madrid] var atmosfären fantastisk på Old Trafford. Vi hade otur som inte gick vidare då, men jag tror att det är en fördel för oss [i år]. Det viktigaste är, dock, att bli seedade i lottningen [som en serieseger innebär].”


Källa: ManUtd.com