Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Shakhtar 1-0

Efter en vinst hemma på Old Trafford stod Manchester United som seriesegrare i Champions Leagues Grupp A. Phil Jones gjorde mål på en halvvolley efter 67 spelade minuter, vilket räckte för en vinst. United tappade mycket i den första halvlek, men gjorde en bra andra halvlek som man kan vara nöjd över.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

De Gea hade några skott på sig, men det var inga svåra lägen. Motståndarna sköt rakt på spanjoren varje gång. Höll på att ge bort ett mål tidigt i matchen, något som tillslut redde upp sig.

Rafael
7

Rafael kom med upp i uppspelsfaserna, men betydligt mer osynlig än vad han tidigare varit. Gav och tog i försvarsspelet, men inga grövre missar. Helt klart en bra insats.

Rio Ferdinand
6,5

Rio gick bort sig några gånger idag, vilket skapade ett par lägen för Shakhtar. Hans blunder i första halvlek höll även på att kosta United ett baklängesmål. I övrigt stabil, men inte på det sättet vi är vana på från tidigare säsonger.

Johnny Evans
7

Han var stabil idag, lite bättre än Ferdinand. Fick mycket hjälp av Jones framför sig, vilket gjorde att han kunde fokusera på sitt spel och sin spelare. Skulle kanske kunna bli lite mer involverad i spelet.

Alexander Büttner
6

Utbytt efter 88 minuter. Han lyckas inte med så mycket Büttner, som får ett svagt godkänt betyg. Han är väldigt dålig i försvarsspelet, för att vara back, och får inte till inlägg när han väl hänger med i offensiven. Byttes ut skadad, igen, efter 88 minuter.

Adnan Januzaj
7

Januzaj är en utav de mest kreativa spelarna United har i dagsläget, idag försökte han flertalet gånger men fick ingen utdelning. Blev stundtals väldigt osynlig, trots sin stora arbetskapacitet.

Phil Jones
8

Matchens lirare. Även om Jones var rätt osynlig i matchen gör han exakt det han ska göra, han hindrar brassarna från att komma fram till målet. Har en enorm kämparglöd, och gör även ett riktigt fint mål. Han verkar trivas som sittande mittfältare!

Ryan Giggs
6,5

Utbytt efter 63 minuter. Svårt att sätta betyg på Giggs ikväll. Står för ett par riktigt fina framspelningar, men samtidigt så slogs det bort en del passningar. Crossbollarna kunde gå lite hur som helst idag, men kom ihåg att killen är 40 år!

Ashley Young
6

Utbytt efter 63 minuter. Nja, killen är ringrostig. Har han även tappat all fotbollstalang? Det är mycket frågetecken kring Young, och han lyckas inte idag. Missar två lägen att göra mål i första halvlek, och kommer inte in i matchen riktigt.

Shinji Kagawa
7

Han var en spelare som var väldigt involverad i spelet idag. Hem och hämta mycket boll, fördelade ofta vidare till Januzaj. Lyckades tyvärr inte hitta Rooney allt för ofta, vilket stannade upp anfallsspelet.

Wayne Rooney
6,5

Han hade det inte lätt idag. Löper mycket för laget, men fick inte tillräckligt levererat till sig. Såg stundtals väldigt ensam ut på topp. En frispark som kunde ha gått in, annars var det inte från Waynes sida denna match.

Tom Cleverley
7

Inbytt efter 63 minuter. Cleverley kom in, och det blev lite mer fart på mittfältet. Ingen dominans idag, men säkrare passningar än vad Giggs stått för tidigare i matchen. Kändes mer stabilt med Cleverley.

Robin van Persie
6,5

Inbytt efter 63 minuter. Lyckades inte spela ihop sig riktigt med Rooney. Svårt att hitta positionerna. Lyckades i alla fall stå för hörnan som Jones gjorde mål på, annars aningen stillastående.

Antonio Valencia
N/A

Inbytt efter 88 minuter. Hade inte så mycket att göra sin tid på planen, båda lagen hade dragit ner en hel del på tempot när Tony kommit in.