Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Ett väl utfört arbete

David Moyes var förstås nöjd efter att United besegrat Aston Villa med 3-0 på bortaplan. Uniteds manager var emellertid irriterad över hur Adnan Januzaj behandlas av domare och motståndare. Dessutom uppdaterade han kring skadeläget.

”Det var ett väl utfört arbete. Spelarna spelade bra. Det enda jag kan vara kritisk mot är att vi inte gjorde fler mål. Under de första fem eller sex minuterna kom vi inte riktigt ut på framfoten men efter det tog vi kontroll och spelade bra.

”Jag tror att vi kommer att spela mycket bättre än det. Jag har sagt åt spelarna att det är det minsta vi kan göra, vi måste fortsätta framåt och försöka vinna fler matcher.

”Jag tycker inte att det var någon avsevärd skillnad [jämfört med de fyra senaste ligamatcherna] förutan att vi givetvis gjorde målen. Det faktum att vi inte har gjort mål förändrar sättet som matcherna har tittats på, framför allt för media förändrar det hur det uppfattas. Men vi vet att vi också måste spela bättre och vi måste spela bättre än vi gjorde idag också. Det måste kontinuerligt förbättras och det kommer att förbättras, och jag kommer säkerställa att det blir bättre de kommande månaderna.”

Domarna måste skydda Januzaj

Om Moyes var glad över segern så var han inte alls lika belåten över hur motståndarna tillåts behandla Adnan Januzaj:

”Jag vet inte hur många tacklingar det har varit mot Januzaj i de senaste två eller tre matcherna. Det är därför jag har varit irriterad på domarna och fjärdedomaren. Innan du hinner uppfatta det kommer han att få en ful smäll eftersom han definitivt inte skyddas av domarna. Det är fruktansvärt vad [motståndarna] tillåts göra mot honom för tillfället eftersom han är en enastående talang.

”Lowton blev varnad men jag tycker att det var många tacklingar på honom från olika spelare. Jag tycker att det är något som domarna måste tänka på. De står i kö för att sparka på honom.”

Moyes tycker dock inte att motståndarnas tränare har någon skyldighet att sätta stopp för beteendet:

”Nej, jag tycker att det är upp till domarna, det är deras jobb.”

Skadeläget

Uniteds seger kom trots att ett antal spelare var indisponibla. Michael Carrick har missat ett antal matcher och förväntas bli borta ett par veckor till och Robin van Persie förväntas bli borta ett tag till. Shinji Kagawa har fortfarande inte återhämtat sig helt från sin sjukdom:

”Shinji är sjuk. Han har fortfarande inte återhämtat sig fysiskt från sjukdomen han hade. Han är inte bra.”

Javier Hernandez skadade sig på träning inför matchen medan Nemanja Vidic, Marouane Fellaini och Chris Smalling missade matchen på grund av skador. Moyes berättar att Fellaini och Smalling är aktuella för spel i veckan då United möter Stoke i ligacupens kvartsfinal. Prognosen för Vidic och Hernandez är dock inte preciserad.


Källa: Manutd.com