Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Stoke – United

Imorgon går den femte omgången, vilket är detsamma som kvartsfinal, av ligacupen av stapeln och Manchester United ska ta sig an Stoke borta på Stoke City Stadium.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, slutet december), Van Persie (ljumske, mitten januari)
Tveksamma Hernandez (smäll), Kagawa (sjuk), Smalling (hamstring), Vidic (smäll)
Avstängda
Otillgänglig Fellaini
Form
V O F F V V
Position 8 | 16 | 7-4-5 | 25-19 | 25
Bästa målskytt Rooney (8)
Disciplin 33 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lindegaard
Rafael, Ferdinand, Evans, Büttner
Zaha, Anderson, Giggs, Young
Welbeck, Nani

United övertygade i helgens match mot Aston Villa där Welbeck blev dubbel målskytt innan Cleverley kunde fastställa slutresultatet till 0-3. Till morgondagens ligacupmöte lär emellertid inte många av de som startade mot Villa finnas med. Även om cuperna kanske kan kommer att prioriteras något högre i år än vanligtvis så är ligacupen inte den tävling där den största delen av krutet skall läggas. Särskilt inte när skadeläget ser ut som det gör just nu. Om exempelvis Rooney eller Jones skulle gå sönder i det här skedet så är det inte många kvar av de spelare som normalt utgör stommen i den ordinarie elvan. Samtidigt så tror jag inte att Moyes är villig att spela alltför många oprövade kort och detta gör att jag landar i en reservbetonad elva med inslag av mer rutinerade kuggar.

Om Lindegaard inte spelas imorgon så förstår jag inte när han ska få göra det. Detsamma gäller för Büttner. Rafael ute till höger är något utav en chansning, men i brist på alternativ (hans tvillingbror är undantaget) och med tanke på att han har missat stora delar av höstsäsongen så vill han förmodligen spela och då får han göra det. Evans och Rio kamperar i mitten, om nu inte Moyes vill testa Thorpe eller om Smallings baklår håller. Vidic står nog över oavsett statusen på honom. På mittfältet så har Moyes egentligen ganska många alternativ. Det vore roligt att se Fletcher från start redan nu, men magkänslan säger att Giggs spelar tillsammans med Anderson, som ju sitter i samma båt som Lindegaard och Büttner. Zaha lär ta en av två ytterplatser och jag gissar att Young får starta på motsatt sida. På topp så sinar alternativen (utgår ifrån att Hernández fortfarande saknas) och Welbeck tar givetvis ut sig själv med tanke på insatsen senast samt hans behov av speltid som anfallare. Rooney vill säkert lira, men som sagt så är det riskabelt att spela honom och Nani har fått testa på rollen som anfallare ett par gånger förut den här säsongen, om än sent i matcherna. Portugisen blev dock pappa i dagarna och vi kan inte vara säkra på att han är tillgänglig för spel.

Stoke City

Stoke City

Skador Huth
Tveksamma Adam, Etherington
Avstängda
Form
O V F O V O
Position 13 | 16 | 4-6-6 | 15-20 | 18
Bästa målskytt Adam (3)
Disciplin 36 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Begovic
Cameron, Shawcross, Wilson, Muniesa
Arnautovic, Ireland, N’Zonzi, Palacios, Assaidi
Croach

Stoke kommer närmast från en mållös match borta mot Hull och återfinns på förhållandevis säker mark i tabellen. Man har fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, mycket tack vare sitt hemmaspel där facit är tre vinster, fyra oavgjorda och blott en förlust. 3-2-segern mot Chelsea för tio dagar sedan är den insats som sticker ut mest.

Lagets förhållandevis goda start i ligaspelet har emellertid inte gått ut över ligacupsdeltagandet hitintills. Efter att Walsall och Tranmare avverkats ganska enkelt i omgång två respektive tre så var Birmingham visserligen ganska nära att slå ut ”The Potters” senast. 3-3 var siffrorna efter ordinarie tid, vilka blev 4-4 efter förlängning, och matchen fick avgöras genom straffläggning, där Stoke var starkast.

Huruvida Stoke kommer att ställa sitt starkaste lag på banan låter jag vara osagt, men de lär onekligen se hemmafördelen som en chans att skrälla så jag skulle inte bli förvånad om så blir fallet. Närmast efter mötet med United så väntar dock Aston Villa i ligan, vilket är en viktig match och just därför kanske någon eller några av nyckelspelarna vilas ändå.

Historik

United mot Stoke

Totalt 98 40-32-26 150-117
Ligacupen 5 1-2-2 5-5
Borta 47 13-16-18 54-71
Sista sex

<-/tr>

V O V V V V
Sista sex borta
F V V V O V
2013-10-26 (PL) United-Stoke 3-2
2013-04-14 (PL) Stoke-United 0-2
2012-10-20 (PL) United-Stoke 4-2

United har ett övertag på Stoke totalt, men i ligacupen är faktiskt situationen den omvända och United har bara en seger på fem möten. De senaste matcherna lagen emellan har dock slutat med idel Unitedsegrar 3-2-segern från oktober månad finns såklart färskt i minnet. För de som behöver en uppfräschning så kvitterade United två gånger om sedan Crouch nätat för bortalaget innan Chicharito kunde avgöra matchen med tio minuter kvar att spela.

Stoke City – Manchester United

Turnering: Football League Cup
Plats: Stoke City Stadium, Stoke
Tid: Onsdagen den 18 december 2013, 20.45
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 1,75 | Stoke 4,50 | oavgjort 3,60
TV: TV10, Viaplay