Inför: United – West Ham

United tar emot West Ham på Old Trafford på lördagen. Efter tre raka segrar så jagar Moyes mannar givetvis en fjärde. En väldigt spännande ingrediens; Ravel’s coming home.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, slutet december), Van Persie (ljumske, mitten januari)
Tveksamma Fellaini (rygg), Rooney (ljumske), Vidic (smäll)
Avstängda
Form
O F F V V V
Position 8 | 16 | 7-4-5 | 25-19 | 25
Bästa målskytt Rooney (8)
Disciplin 33 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Smalling-Evans-Evra
Valencia-Cleverley-Jones-Januzaj
Rooney-Welbeck

United återvänder till Old Trafford efter två raka bortasegrar. Räknar man in segern mot Shakhtar så är formen på uppåtgående efter tre raka segrar och utan några insläppta mål i dessa tre vinster. Hemmaspelet har ju varit en smärre katastrof hittills under säsongen och laget måste börja plocka segrar på hemmaplan för att så småningom kunna skapa den där borgen som det alltid snackades om under Sir Alex.

Moyes har varierat sig taktiskt och använt sig av en 4-3-3-uppställning i de senaste två matcherna, något som fungerat utmärkt, åtminstone mot Aston Villa. Då var det främst Rooney som blev mer involverad och delaktig i Uniteds spel och i nuläget är han kanske det bästa alternativet centralt. En annan som gynnats av formationsförändringen har varit Tom Cleverley då han fått mer avlastning defensivt och istället helt kan fokusera på att leverera ett snabbt passningsspel. Sedan inhoppet mot Shakhtar har Cleverley varit väldigt framgångsrik och förhoppningsvis kan han fortsätta på den inslagna vägen. Mittfältet har gett laget en helt annan balans defensivt och bör fortsättas med framöver. Hemma mot West Ham ska dock inte det behövas, och därmed går Moyes förmodligen tillbaka till 4-4-2.

Rooney missade ligacupmatchen mot Stoke men jag räknar med att han återfinns i startelvan på lördag. Danny Welbeck får gärna fortsätta på den inslagna vägen som målskytt. Jones fortsätter på mitten med Cleverley då det nog är för tidigt för Fletcher ännu. Försvaret bör fortsätta som senast och Januzaj återkommer till startelvan till vänster på mittfältet.

West Ham United

West Ham United

Skador Carroll, Downing, Petric, Reid, Vaz Te
Tveksamma Tomkins
Avstängda
Form
F V F F O V
Position 17 | 16 | 3-5-8 | 13-19 | 14
Bästa målskytt Morrison (3)
Disciplin 36 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Jääskelainen
O’Brien-Collins-Demel-Rat
Jarvis-Diame-Noble-Morrison-Cole
Maiga

West Ham har haft en tung ligasäsong hittills och parkerar på 17:e plats i tabellen, alltså precis ovanför nedflyttningsstrecket. I ligacupen går det däremot desto bättre, där man precis som United nått semifinal. Det gjorde laget efter en 2-1 seger borta mot Tottenham där Modibo Maiga avgjorde. Till matchen mot United saknas en hel del spelare, men taktiken förblir densamma som Sam Allardyce alltid kommer med, lågt försvarsspel och fokus på fasta situationer. United får se upp med West Hams centrala mittfält, där Mohamed Diame, Mark Noble och Ravel Morrison förväntas starta. Både Diame och Noble har gjort mål mot United förut, och historien om Ravel Morrison känner väl alla till.

Nu ställs Morrison för första gången mot sin moderklubb och det blir väldigt intressant att se hur han hanterar det. Vaknar han på rätt sida kan han verkligen ställa till det för United och då blir West Hams mittfält svåra att tas med, för där har de verkligen mycket kvalité.

West Ham besegrade Tottenham på White Hart Lane med 3-0 tidigare under säsongen så de kan prestera bra mot bättre lag, härmed är United förvarnat.

Historik

United mot West Ham

Totalt 126 58-26-42 233-166
Ligan 114 53-24-37 214-149
Hemma 64 44-6-14 146-61
Sista sex
F V V O V O
Sista sex hemma
V V V V V V
2013-04-17 (PL) West Ham-United 2-2
2013-01-16 (FA) United-West Ham 1-0
2013-01-05 (FA) West Ham-United 2-2

United och West Ham har stött på varandra många gånger genom åren och United har plusstatistik mot klubben från östra London. Framförallt på hemmaplan är United överlägsna men vi har ju sett andra lag som sällan vinner på Old Trafford ta tre poäng av mästarna i höst.
Senast spelade lagen 2-2 på Upton Park, Uniteds mål gjordes av Antonio Valencia och Robin van Persie.

Manchester United – West Ham United

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördagen den 21 december 2013, 16.00
Domare: Mike Jones
Odds: United 1,30 | West Ham 9,00 | oavgjort 5,25
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS