Spelarbetyg: Stoke – United

United avancerade till semifinal i Ligacupen genom att bortaslå Stoke med 0-2 i veckan. I en match som var nästan lika trist som vädret så blev valet att byta in Chicharito en katalysator. Mexikanen bidrog med sin rörlighet och mycket snart hade Young gett sitt lag ledningen med ett mäktigt skott. Evra fastställde slutresultatet med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid då han, sedan ha blivit assisterad av Young, skruvade in bollen i krysset med fel fot.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Stoke hade noll skott på mål och då är det svårt att sätta ett högre betyg på en målvakt, trots att DDG såg lika stabil ut som vanligt.
Rafael 6,5
Stabil defensivt, men hans fina inläggsfot var som bortblåst, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på vädret (pardon the pun).
Chris Smalling 7
Var en stor anledning till Stokes oförmåga att skapa målchanser. Ingen ringrost i syne.
Jonny Evans 7,5
Se ovanstående kommentar och lägg till en imponerande nickrensning mot slutet, vilken höjer betyget ett halv snäpp. Hade läge att bli målskytt i slutet av första, men man kan kanske inte förvänta sig så mycket mer av en mittback i en sådan situation.
Patrice Evra 7
Ett mål. Åstadkom mindre än vanligt i anfallsväg, men gick samtidigt inte bort sig bakåt. Avslutet vid målet var värdigt en högerfotad anfallare.
Phil Jones 7
Bollvinnare och bra i passningsspelet. Han blotta närvaro på det defensiva mittfältet gav lagkamraterna trygghet.
Antonio Valencia 6
Tämligen osynlig matchen igenom.
Tom Cleverley 6,5
Bra i passningsspelet. Skulle kunna fylla på lite oftare när United spelar med en ensam anfallare och med Jones som städtant bakom sig.
Anderson 5,5
Utbytt 58´. Spelade sig inte närmare en fortsättning i världens vackraste tröja.
Ashley Young 7,5
Varnad. Ett mål. En assist. Ett väldigt stort kliv i rätt riktning för Young som visade på att han faktiskt har en högstanivå av PL-klass. Slutar han bara att filma så kommer jag nog inte längre bli besviken när jag ser hans namn i startelvan, förutsatt att han fortsätter på den inslagna vägen förstås.
Danny Welbeck 6
Tämligen osynlig matchen igenom. Fick emellertid utstå en ganska hård bevakning och därtill så var understödet under långa stunder helt obefintligt.
Javier Hernández 7
Inbytt 58´. En assist.. Bidrog med rörelse i anfallsspelet, något som bar frukt omedelbart i samband med ledningsmålet. Hade Chicharito fått stanna på bänken under hela matchen så tror jag att det fortfarande hade stått 0-0 efter ordinarie speltid.
Darren Fletcher n/a
Inbytt 82´. Alltid kul när Fletcher får komma in. Nu såg han dessutom bra ut, både rörelsemässigt och i passningsspelet.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS