Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Glad för spelarnas skull

United vann med 3-1 mot West Ham och inkasserade därmed den fjärde raka segern. David Moyes var förstås nöjd efter matchen men han uttrycker på nytt missnöje över motståndarnas behandling av Adnan Januzaj.

“Vi har haft ett par riktigt bra segrar och en till idag så jag är riktigt nöjd över det. Jag var glad för spelarna eftersom jag tyckte att de förtjänade det genom att spela bra. Vi kunde ha gjort fler mål och borde antagligen ha gjort fler mål men jag är riktigt nöjd med hur vi presterade.

“Vi börjar bli bättre och börjar skapa fler chanser. Vi kunde ha gjort fyra eller fem men kunde inte riktigt utnyttja de chanser vi skapade. Dessutom var Chicharito onside [på det bortdömda målet] om du tittar på det ingen, så det kunde ha varit ett till.

“Vårt spel börjar bli mycket bättre och jag tycker att spelarna också blir mycket bättre. Jag ser att de har ett riktigt självförtroende när de får bollen. Det var några riktigt bra passningar och samspel för det första målet mellan Wayne och Danny. Det var fantastiskt att se Danny i målprotokollet igen även om han gick av med ont i knät. Det kommer att göra underverk för hans självförtroende. Han börjar göra några mål nu och visar att han kan göra det.”

Moyes kommenterade inte vidare kring den skada som tvingade Welbeck att avbryta matchen. Förhoppningsvis är skadan på Welbeck så pass lindrig att han kan spela redan på annandagen då United möter Hull.

Förutom fjärde raka segern såg United mot West Ham även ut att genomföra den fjärde matchen i rad utan insläppt mål. I slutet av matchen kunde dock Carlton Cole reducera efter att inhopparen Alexander Buttner misslyckats i positionsspelet. Moyes kritiserar inte Buttner specifikt men medger ett missnöje över att nollan spräcktes:

“Att släppa in målet var en besvikelse då vi hade hållit nollan tre matcher i rad och såg ut att utöka sviten till fyra. Vi försvarade oss inte tillräckligt bra, vi lämnade pojken onside när vi inte skulle ha gjort det men överlag är jag inte besviken.

“Jag tyckte aldrig att segern var oviss. Jag tycker att det bästa vi kan göra är att vinna nästa match. Det är en lång väg att gå men vi kommer att försöka vinna nästa match och se hur vi gör.”

Januzaj måste skyddas

Supertalangen Adnan Januzaj fick på nytt chansen från start för United och det är inte felaktigt att påstå att Januzaj redan är ordinarie i United. Mot West Ham slog Januzaj till med ett mycket vackert mål:

“Det var ett fantastiskt mål. Han har en rad mål och kan göra mål med båda fötterna. Han visade ett bra lugn i straffområdet, väntade ut spelaren för att göra mål. Han är en enastående talang men fortfarande bara 18 och vi måste ha det i åtanke. Jag tycker att det var några sekvenser idag där hans ungdomlighet lyste igenom men vi är väldigt nöjda med hur han presterar.”

Januzaj blev också varnad efter en solklar filmning. Moyes har tidigare ifrågasatt hur Januzaj behandlas på planen och väljer på nytt att fokusera på motståndarnas behandling av talangen. Moyes säger dock att man kommer att prata med Januzaj även om han anser att filmningen idag berodde på olyckliga omständigheter:

“Jag är oroad för det antal tacklingar som han måste hantera. Om du tittar på varje match så blir han antagligen tacklad eller sparkad mer än någon annan.

“Vi kommer att ta ett samtal med honom för att säkerställa att han gör saker på rätt sätt. Jag tror att idag så trodde han att Collins skulle komma in och sparka ner honom, så han försökte parera det och det såg värre ut än det faktiskt var.”

Moyes var också besviken på en del av West Hams tacklingar. Framför allt hamnar McCartneys tackling på Hernandez i fokus. McCartney borde förstås ha blivit utvisad och domaren blåste dessutom frispark i ett läge då Cleverley var fri:

“Det kan vara att du väljer fel tackling idag. Jag trodde att jag skulle bli tillfrågad om tacklingen på Hernandez. Domaren hanterade inte den så du kan bara gå på det. Han såg lite simulering i den andra [med Januzaj] men såg inte den [med Hernandez]. Det vi måste göra är att säkerställa att vi inte är de som kommer ut och klagar för mycket.

“Jag kom ut förra veckan och nämnde det antal tacklingar som Adnan måste hanter men det är upp till domarna att se till att det inte händer. Adnan är väldigt svår att markera. Han är svår att få tag på och sättet han rör sig på kan få försvarare att tackla och det är domarna som måste bestämma. Jag hoppas bara att de inte väntar på en riktigt allvarlig tackling innan de får rätt på det.”


Källa: Manutd.com