Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Hull – United

Den klassiska Boxing Day-matchen spelas i år mot Hull City, på bortaplan. United med ett bra facit de senaste matcherna måste fortsätta rada upp segrar för att kunna genomföra en godkänd säsong.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, slutet december), Fellaini (handled, februari), Nani (hamstring, januari), Van Persie (ljumske, mitten januari)
Tveksamma Vidic (smäll), Welbeck (knä)
Avstängda
Form
F F V V V V
Position 8 | 17 | 8-4-5 | 28-20 | 28
Bästa målskytt Rooney (8)
Disciplin 34 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Smalling, Evans, Evra
Valencia, Jones, Cleverley, Januzaj
Rooney
Welbeck

United har haft en dålig säsong så här långt, förutom i Champions League där man inte förlorat en match än så länge. De senaste fyra matcherna har man dock fått resultaten med sig, och har utöver fyra vinster en målskillnad på +8, 9-1. Det är nu Moyes lag brukar ta fart, det är efter jul som de spelar upp sig.

Till morgondagens match kommer man att sakna Fellaini som var tvungen att operera handen. Detta gjorde man dock i en tid när han ändå var borta för en ryggskada, och ska inte förlänga den förväntade skadetiden allt för mycket. Moyes har även meddelat att van Persie och Carrick har återhämtat sig snabbare än väntat, och att de eventuellt skulle kunna ha en roll i någon utav årets sista matcher.

Welbeck har haft problem med ena knät, då han linkade av i helgens match, men om han har återhämtat sig tillräckligt mycket så kommer han nog att vara med i denna match då hans form varit bra nu efter tre mål på tre matcher.

Med tanke på hur det har sett ut de senaste matcherna kan man inte förvänta sig att Moyes kommer att röra om i grytan allt för mycket, utan satsar på de ”säkra” alternativen som har vunnit de senaste matcherna.

Något positivt? I förra matchen gjorde två Unitedprodukter mål (Welbeck, Januzaj), och inte mindre än 12 av 18 spelare i truppen mot West Ham var antingen engelsmän eller hade kommit fram genom Uniteds ungdomsakademi!

Hull City

Hull City

Skador Aluko, Brady, Dudgeon, Quinn
Tveksamma
Avstängda
Form
F V F O O O
Position 12 | 17 | 5-5-7 | 14-20 | 20
Bästa målskytt Brady (3)
Disciplin 27 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

McGregor
Chester, Bruce, Davies
Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Meyler, Figueroa
Sagbo, Graham

Trots att Hull har fått en väldigt bra start på säsongen, och ligger på en 12:e plats i ligan, så har man inte lyckats vinna på fyra matcher nu. Man slog, överraskande, Liverpool hemma 1 december, men efter detta så har oförmågan att vinna slagit in. Tre utav dessa matcher har man spelat lika, men tre poäng på fyra matcher är inte det bästa resultatet att ta med sig när man ska möta Manchester United.

Steve Bruce är en mycket kompetent manager, och har kunnat sno en del poäng från United tidigare. Den gamla United-favoriten har en förmåga att i vissa matcher mot storlag få sina spelare att spela flera flera gånger över sin förmåga, något som vi självklart hoppas att han inte lyckas med imorgon.

Förutom att man inte lyckats ta så många poäng så har man även en avsaknad av sin skyttekung, Robbie Brady. Den gamla United-adepten har stått för fyra utav lagets mål denna säsong, varav tre i ligan, och kommer sannolikt att missa matchen på grund av ljumskproblem.

Bruce lyckades få med sig sin favoritspelare Elmohamady till Hull, efter att först ha signat honom till Sunderland. En spelare som har startat alla matcher för the Tigers denna säsong. En spelare att håll koll på, absolut!

Historik

United mot Hull

Totalt 24 16-3-5 49-23
Ligan 20 13-3-4 42-21
Borta 12 6-2-4 14-14
Sista sex
V V V V V V
Sista sex borta
O V F V V V
2010-01-23 (PL) United-Hull 4-0
2009-12-27 (PL) Hull-United 1-3
2009-05-24 (PL) Hull-United 0-1

Då Hull inte har varit det laget som lyckats hålla sig kvar särskilt många gånger i Premier League så har man ”endast” mött United 20 gånger i denna turnering, och 24 gånger totalt.

Totalt sett så har United haft ett stort övertag mot Hull i tidigare matcher, och senast så vann United med hela 4-0. detta var på hemmaplan i slutet av januari 2010, när Rooney stod för alla mål.

Håller ni över siffrorna till höger ser ni att de senaste fyra matcherna spelats inom fem år, men innan dess har lagen inte mötts sedan 1987, vilket gör att matchstatistiken är svår att tolka i detta möte.

Hull City – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Hull City Stadium, Hull
Tid: Torsdagen den 26 december 2013, 13.45
Domare: Michael Oliver
Odds: United 1,55 | Hull 6,00 | oavgjort 3,90
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay