Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Norwich – United

Efter en rafflande 3-2-seger borta mot Hull City på Boxing Day väntar i morgon Norwich City på Carrow Road för Manchester United. Förvisso förlorade Everton och Tottenham Hotspur spelade oavgjort, men United måste fortsätta att vinna för att inte tappa mark i jakten på en placering bland de fyra första lagen. I nuläget är United åtta poäng bakom serieledarna Arsenal.

Manchester United

Manchester United

SkadorFellaini (vrist, februari), Jones (knä, mitten januari), Nani (hamstring, januari), Van Persie (ljumske, januari)
TveksammaRafael (ljumske)
AvstängdaValencia (en match)
Form
FVVVVV
Position7 | 18 | 9-4-5 | 31-22 | 31
Bästa målskyttRooney (9)
Disciplin36 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Smalling-Vidic-Evans-Evra-Young-Cleverley-Carrick-Januzaj-Rooney-Welbeck.

Mot Hull City skadade sig Rafael och han är troligen ej återställd från sin ljumskskada till morgondagens match. Antonio Valencia fick ett rött kort och är därmed avstängd. Sedan tidigare har meddelats att Jones missar ett par veckor på grund av en knäskada. I tillägg är van Persie osäker och Nani samt Fellaini skadade sedan tidigare. I övrigt finns inga skador rapporterade. Glädjande är att Carrick under slutminuterna mot Hull City gjorde comeback efter ett antal veckors skadefrånvaro. Nyckelspelaren Carrick kommer att betyda mycket för Uniteds kontinuitet.

En trolig startelva kan troligen bestå av DDG-Smalling-Vidic-Evans-Evra-Young-Cleverley-Carrick-Januzaj-Rooney-Welbeck. Beroende på om Moyes vågar satsa på Carrick från start och om van Persie är tillbaka kan elvan modifieras något. Klart är emellertid att Smalling är det klart lämpligaste alternativet att spela högerback, även om Fabio finns att tillgå. Därmed kan Uniteds bänk bestå av Lindegaard-Fabio-Chicarito-van Persie (Welbeck), Fletcher (Carrick), Anderson och Kagawa. Noterbart är att både Smalling och Cleverley hittat formen under de sista matcherna efter en något ostadig inledning på säsongen. Rooney gjorde i matchen mot Hull City ett oerhört vackert mål och fortsätter att vara Uniteds mest formstarka spelare tillsammans med de Gea (viktig räddning i slutminuten i senaste matchen).

Norwich City

Norwich City

SkadorE Bennett, Pilkington, Tettey
TveksammaHowson
AvstängdaTurner (en match)
Form
VFVOOF
Position14 | 18 | 5-4-9 | 16-31 | 19
Bästa målskyttHooper (5)
Disciplin22 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Ruddy-Whittaker-Olsson-Fer-Bennett-Bassong-Snodgrass-Johnson-Hooper-Elmander-Redmond.

Hemmalaget kommer till matchen med en avstängning på Turner. Emellertid kan mittfältaren Howson eventuellt komma till spel efter en skada. Laget ligger för närvarande på plats 14 i tabellen (19 poäng), tre poäng från nedflyttning. I de senaste fyra hemmamatcherna har Hooper gjort mål. I den senaste, mot Fulham, blev det förlust med 1-2 på Carrow Road. Noterbart är att Elmander startade den senaste matchen istället för van Wolfswinkel. En trolig startelva kan vara Ruddy-Whittaker-Olsson-Fer-Bennett-Bassong-Snodgrass-Johnson-Hooper-Elmander-Redmond.

Historik

United mot Norwich

Totalt6334-13-16106-60
Ligan5431-12-1192-46
Borta3214-6-1250-43
Sista sex
FVVFVV
Sista sex borta
VVVFVF
2013-10-29 (LC) United-Norwich 4-0
2013-03-02 (PL) United-Norwich 4-0
2012-11-17 (PL) Norwich-United 1-0

Motsvarande möte förra säsongen vann hemmalaget med 1-0 (Pilkington 60 min.), men United vann returmötet på Old Trafford med 4-0. I säsongens möte i Ligacupen vann United även denna gång med 4-0 efter mål av Chicarito (2), Jones och Fabio.

Norwich City – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Carrow Road, Norwich
Tid: Lördagen den 28 december 2013, 16.00
Domare: Phil Dowd
Odds: United 1,55 | Norwich 6,00 | oavgjort 3,80
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Res med oss till Manchester!