Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Troligtvis ett utav mina snyggaste mål

Både Wayne Rooney och Chris Smalling fick ge sin syn på matchen, som Uniteds två målskyttar. Rooney stod för sitt 150:e mål i Uniteds tröja, ett fint mål som även gav United kicken att fortsätta trycka på för ett segermål. Smalling gjorde reduceringsmålet, efter en fin frispark från Rooney, och tycker att man visar styrka i att komma tilla tillbaka på detta sätt.

”Vi började inte bra idag”, säger Rooney, ”och när vi gjorde vårt andra mål visst vi att vi var tvungna att gräva djupt för att ta fram vår kämpaanda”.

”Vi var tvungna att komma tillbaka snabbt [efter 0-2 underläget] och lyckligtvis kunde vi göra två mål innan halvtid”.

Rooney stod för ett fint mål när han på halvvolley skickade bollen mot det vänstra krysset, och han fick även frågan ifrån SkySports ifall det var ett utav hans snyggast mål någonsin.

”[Det var] troligtvis det, men jag har inte sett reprisen än. Den [bollen] studsade fint för mig och jag var tvungen att försöka skjuta”.

”Det var ett viktigt mål för oss i ett viktigt skede utav matchen. När vi väl fick in det tredje målet så försökte vi döda matchen. Det gick inte, men vi fick med oss ett bra resultat”.


”Vi vi börjar visa riktig kvalitet nu [i och med fem raka segrar]”.

Smalling: Viktiga tre poäng

Chris Smalling är inte Uniteds störste målgörare, men är ytterst duktig på att nicka. Idag gav det utdelning efter en fin frispark utav Rooney som nådde fram till Smalling.

”Wayne [Rooney] har gjort flera fina inlägg från fasta situationer [på sättet som ledde fram till 1-2] och han fick sedan göra det andra målet själv”, säger Smalling till MUTV.

”Jag tycker att det här är viktiga tre poäng och det gör att vi är på topp, vilket är viktigt då det är svårt att spela när du har match redan om två dagar igen. Det är mycket enklare att komma in i en match när du har tre poäng i baken”.

Om den tuffa starten av matchen säger Smalling: ”Det var en förfärlig start. De senaste matcherna har vi gjort det bra och inte släppt in allt för många mål, så denna start var helt klart en besvikelse. Vi visste att de hade två stora spelare på topp, men vi organiserade oss inte på ett bra sätt och gav dem för mycket utrymme”:

”Hull känner nog att de hade en hel del chanser [att kvittera], speciellt de sista tio minuterna. Det var en riktigt galen Boxind Day-match och jag har aldrig kollat på klockan så mycket som nu. Vi måste se till att det inte är för många utav våra kommande matcher som ser ut på samma sätt”.


Källa: manutd.com