Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Welbeck var skillnaden

David Moyes menar att det var inhopparen Danny Welbeck som förändrade matchen då United bortabesegrade Norwich. Moyes uppdaterar också kring skadeläget och räknar med att Wayne Rooney ska vara spelklar på nyårsdagen medan Robin van Persie är tillbaka i träning. Dessutom några ord från Norwichs manager Chris Hughton.

Uniteds insats mot Norwich var måhända inte imponerande men innebar ändå att United kunde inkassera sin sjätte raka seger och den andra bortasegern på bara tre dagar:

“Det är bara tre briljanta poäng. Vi har haft två bortamatcher på tre dagar. De har båda varit tuffa och väldigt jämna, men det är fantastiskt att spelarna har kommit iväg med sex poäng.

“Vi behövde truppen. Vi har en stor trupp här och en bra trupp. Om du ska vinna matcher på bortaplan så behöver du att de gör sitt jobb och vi kommer att behöva dem i de kommande matcherna också.

“Det var fantastiskt att få segern, även om vi inte spelade speciellt bra i första halvlek. Under de första tio minuterna tyckte jag att vi gjorde det bra men sedan förlorade vi vår väg lite grann. Jag tyckte att Danny Welbeck kom in och gjorde en massiv skillnad för oss. Han gav oss något lite annorlunda.

“Jag måste säga att allt handlade om Dannys insats för mig. Jag gillade inte sättet som vi avslutade första halvlek på, vi gav bort sju eller åtta hörnor och vi hade inte tillräcklig kontroll på bollen.

“Det största jag noterade var hur bra Norwich reagerade efter deras resultat mot Fulham. De stod för en fantastisk insats för deras manager. Publiken var rakt bakom dem också och jag börjar förstå att massor av lag höjer sig när Manchester United kommer till staden. Det var en tuff match för oss.”

Skadeläget

Uniteds seger kom utan Wayne Rooney och Robin van Persie. Moyes tror dock att Rooney kan spela redan på nyårsdagen då United tar emot Tottenham medan Van Persie är tillbaka i träning:

“Jag skulle förvänta mig att Rooney antagligen är tillbaka på onsdag, men han har en muskelskada [i ljumsken] som höll honom borta från Stokematchen. Idealt skulle vi vilja ha lite längre än tre eller fyra dagar mellan varje match, men vi får inte mycket tid vid det här läget av säsongen.

“Robin har börjat med lite lättare träning och kanske är så långt borta heller. Vi har inte haft dem som ett anfallspar så ofta, så jag ser fram emot att få dem tillbaka tillsammans.”

Hughton: Svårt att ta

Norwichs manager Chris Hughton var förstås besviken efter matchen och menar att hans lag förtjänade åtminstone en poäng:

“Det var frustrerande för två dagar sedan eftersom det är ett resultat vi inte ville ha och insatsen var inte på den nivå vi förväntar oss, men det var den definitivt idag.

“De var snabba i kontringarna men vi begränsade dem till minimala chanser och givetvis är det ett väldigt turligt mål som de gör. Det är svårt att ta eftersom vi definitivt förtjänade mer än vi fick.”


Källor: Manutd.com, Canaries.co.uk