Inför: United – Tottenham

Efter två stycken bortavinster mot lag från den undre halvan av tabellen är det nu dags för match på Old Trafford igen. Spurs står för motståndet på första dagen av 2014 och de skuggar oss i tabellen med samma poäng men med sämre målskillnad. Tre poäng skiljer oss från fjärdeplatsen som idag erhålles av Everton och hoppas att vinstsviten som för tillfället är sex raka matcher utökas till ännu en.

Manchester United

Manchester United

Skador Fellaini (vrist, februari), Jones (knä, mitten januari), Nani (hamstring, januari)
Tveksamma Rafael (ljumske), Rooney (ljumske), Van Persie (ljumske)
Avstängda
Form
V V V V V V
Position 6 | 19 | 10-4-5 | 32-22 | 34
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 39 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea, Smalling – Vidic – Evans – Evra, Carrick – Cleverley, Valencia – Rooney – Januzaj, Welbeck

I matchen senast mot Norwich verkar det som att laget klarade sig från ytterligare skador och dessutom var Carrick tillbaka i startelvan vilket nog gläder de flesta. Hans lugn och passningsskicklighet har saknats tiden han varit skadad. Valencia missade matchen på grund av en korkad utvisning mot Hull och är nu tillbaka för spel efter några välbehövliga dagars vila. Rooney, höstens absolut viktigaste spelare, vilade senast och borde egentligen ha vilat upp sig ett par veckor sade Moyes, om inget har blivit värre dessa dagar så räknar jag med att Rooney är tillbaka i startelvan igen på nyårsdagen.

Hur laget kommer att se ut är alltid svårt att sia om men skall göra ett försök:
De Gea
Smalling – Vidic – Evans – Evra
Carrick – Cleverley
Valencia – Rooney – Januzaj
Welbeck

Om Cleverley kommer att starta ännu en match efter hårt matchande på kort tid återstår att se, annars kanske Darren Fletcher får ta det defensiva arbetet. Robin Van Persie är forhoppningsvis med på bänken när det nya året startar men har svårt att se att han går direkt in i laget och ersättaren Danny Welbeck ökade verkligen sina spelmöjligheter efter inhoppet och målet mot Norwich. Om Rafael är tillbaka tar han givetvis tillbaka sin högerbacksplats men tveksamt om han redan är skadefri.

Shinji Kagawa förpassas troligtvis till bänken efter en blek insats senast. Där kan han få sällskap med Lindegaard, Young, Fletcher, Chicharito, Van Persie och Fabio.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur

Skador Defoe
Tveksamma Kane, Kaboul, Ranieri, Townsend, Vertonghen
Avstängda
Form
V F F V O V
Position 7 | 19 | 10-4-5 | 22-24 | 34
Bästa målskytt Soldado (5)
Disciplin 36 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lloris
Walker – Dawson – Chiriches – Fryers
Lennon – Eriksen – Dembélé – Paulinho
Soldado – Adebayor

Efter en turbulent tid och ett par stora förluster fick André Villas-Boas lämna posten som tränare för Spurs och Tim Sherwood har nu resten av säsongen att försöka spela ihop alla nyförvärv samt sikta mot topp 4. Likt United har även Londonlaget ett par skador som påverkar, kanske allra främst Jan Vertonghen i backlinjen.

Senast vann laget komfortabelt hemma mot Stoke och där nyförvärvet Vlad Chiriches imponerade och Mousa Dembélé hade en fin match på mittfältet vilket han även gjort tidigare mot United – något för Vidic och co. se upp med! Nyss nämnda belgare, Soldado från straffpunkten och Aaron Lennon målade senast och den kvicka yttern får Evra se upp med då han senast klubbarna möttes hade en jobbig eftermiddag på White Hart Lane. Ezekiel Fryers som lämnade under lite underliga förhållanden via Standard Liege från United är nu i Spurs och spelade senast, återstår att se om han får chansen mot sitt gamla lag.

Historik

United mot Tottenham

Totalt 179 84-48-47 289-233
Ligan 153 76-41-36 253-193
Hemma 90 59-16-15 176-88
Sista sex
O V V F O O
Sista sex hemma
V V V V V F
2013-12-01 (PL) Tottenham-United 2-2
2013-01-20 (PL) Tottenham-United 1-1
2012-09-29 (PL) United-Tottenham 2-3

Senast lagen möttes var på White Hart Lane där matchen slutade 2-2 efter två reduceringar av Wayne Rooney. Förra säsongen tog Spurs en sällsynt seger på Old Trafford efter en galen match som till slut slutade 2-3 med ett par förargliga ramträffar för United.

Manchester United – Tottenham Hotspur

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 1 januari 2014, 18.30
Domare: Howard Webb
Odds: United 1,70 | Tottenham 3,50 | oavgjort 5,00
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS