Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen: Bortamatch mot Birmingham, Crawley eller Bristol Rovers vid avancemang

United går in i FA-cupen senare i eftermiddag då man tar emot Swansea. Trots att den tredje omgången inte är färdigspelad har den fjärde omgången redan lottats. För Uniteds del blir det bortamatch i den fjärde omgången vid avancemang. Motståndet blir antingen Birmingham, Crawley eller Bristol Rovers.

FA-cupen, omgång 4

 • Sheffield United – Norwich eller Fulham
 • Birmingham eller Bristol Rovers eller Crawley – Manchester United eller Swansea
 • Bournemouth eller Burton – Liverpool eller Oldham
 • Blackburn eller Manchester city – Bristol City eller Watford
 • Derby eller Chelsea – Stoke
 • Wigan eller MK Dons – Crystal Palace
 • Stevenage – Everton
 • Arsenal – Coventry
 • Rochdale – Macclesfield eller Sheffield Wednesday
 • Southend – Hull City
 • Nottingham Forest – Ipswich eller Preston
 • Port Vale eller Plymouth – Brighton
 • Huddersfield – Charlton eller Oxford
 • Southampton – Yeovil
 • Bolton – Cardiff
 • Sunderland eller Carlisle – Kiddrminister eller Peterborough

Ja, den tidiga lottningen ger onekligen upphov till konstiga situationer. Crawley och Bristol Rovers skulle ha mötts i omspelet av omgång 2 igår men på grund av en vattensjuk plan sköts matchen upp. Nytt försök görs på onsdag. Vinnaren där möter Birmingham på bortaplan i omgång 3, en match som ska spelas den 14 eller den 15 januari.

Den fjärde omgången, då 32 lag är kvar i turneringen, ska spelas den 25 eller den 26 januari. Det förefaller dock finnas en risk uppenbar att Uniteds eventuella match skjuts upp i händelse av att det blir omspel i Birminghams match.

Totalt var det inte mindre än 48 lag med i dagens lottning. Något som alltså ska minskas till 32 då den fjärde omgången drar igång. Att det var så många lag med i lottningen beror dels på att lottningen hölls onödigt tidigt och dels på att det ju blir omspel vid oavgjort i FA-cupen.

Om United gör sitt jobb mot Swansea senare idag väntar en tämligen gynnsam match i omgång 4. United har förstås mött Birmingham, som för närvarande ligger på den under halvan i Championship, relativt många gånger. Crawley, mittenlag i League One, och Bristol Rovers, bottenlag i League Two, är dock ovana motståndare för United. United har bara mött Crawley en enda gång, i FA-cupens femte omgång 2011 då United vann med 1-0 på Old Trafford. Bristol Rovers har United endast mött sju gånger, senast då United säsongen 1974/75 spelade i andradivisionen.


Källor: Bbc.co.uk, Bcfc.com, Stretfordend.co.uk