Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Swansea 1-2

United åkte ur FA-cupen efter ännu en förlust på hemmaplan. Den här gången var det Swansea som kom och hämtade segern.

United gjorde som väntat en hel del förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Tottenham. Anders Lindegaard gjorde sin blott andra match för säsongen i mål, Chris Smalling fortsatte som högerback medan Ferdinand och Büttner kom in i backlinjen istället för Vidic och Evra.
På mitten gjorde Darren Fletcher sin första match på Old Trafford sedan sin comeback bredvid Tom Cleverley och på kanterna startade Shinji Kagawa och Antonio Valencia. Längst fram återfanns Danny Welbeck och Javier Hernandez.

Swansea kom till spel med följande lag:

Tremmel
Tiendalli-Amat-Chico-Taylor
Pozuelo-Britton-De Guzman-Shelvey-Routledge
Bony

Matchen

Swansea startade matchen positivt och lyckades i den 12:e minuten också ta ledningen efter ett fint anfall där Wayne Routledge blev friställd och lobbade in bollen. Svagt försvarsspel av flera Unitedspelare, däribland Rio Ferdinand och Smalling som inte alls hängde med i Routledges löpning.

Bara fyra minuter senare kunde dock United kvittera genom Javier Hernandez, efter ett mycket fint inlägg av Alexander Büttner. Det var mexikanens första mål sedan slutet av oktober, viktigt för honom självförtroendemässigt således.
Resten av halvleken är rätt jämn, med ett visst övertag för United. Laget kommer till flertalet halvchanser men lyckas inte utnyttja dessa.

I den andra halvleken fortsätter matchen i ungefär samma stil, men känslan var att gästerna kontrollerade tillställningen relativt enkelt. Januzaj kom in istället för Valencia men lyckades inte sätta något avtryck på matchen och hade bollen väldigt lite på sin högerkant. Rio Ferdinand tvingades med dryga kvarten kvar att kliva av på grund av en skada och ersattes av brassen Fabio. 23-åringens kom omgående in med energi och vilja och var inblandad i några situationer som uppskattades av publiken. Men efter bara fyra minuter på planen så bubblar entusiasmen över och han fullföljer fult in mot Jose Canas och blir utvisad direkt. United tvingas alltså ner till tio man och får försvara sig resten av matchen.

Det ser dock ut att lösa sig fram till den 90:e minuten då Wayne Routledge tar sig förbi den tillfälliga högerbacken Darren Fletcher och serverar ett inlägg som Wilfried Bony nickar in till 1-2. Extremt uselt försvarsspel av Chris Smalling och Jonny Evans som bara hade en spelare att hålla koll på i straffområdet men ingen av dem är ens nära att plocka upp ivorianen. Resultatet står sig matchen ut och United åker ur FA-cupen.

Slutsats

United utslaget och möjligheten till en titel under Moyes första säsong försvinner omgående. Än en gång misslyckas United med att vinna på hemmaplan, och framförallt med att etablera ett fungerande anfallsspel. Det är svårt att se United skapa chanser om det inte sker en individuell prestation och det är väldigt oroande. Nu saknas visserligen många ordinarie spelare men spelarna ska vara tillräckligt bra för att besegra Swansea ändå. Nu får fokus riktas mot den sista möjliga titelchansen, nämligen ligacupen (Champions League-titeln känns rätt avlägsen för tillfället). United åker till Sunderland redan på tisdag för första matchen av två.