Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadeuppdatering

Manchester United har för närvarande inte mindre än sju spelare – Marouane Fellaini, Phil Jones, Nani, Rafael da Silva, Wayne Rooney, Robin van Persie och Ashley Young – på skadelistan. De senaste dagarna har David Moyes uppdaterat oss kring skadeläget för spelarna som är borta och det är varierande prognoser som levereras.

United har förvisso kunnat välkomna tillbaka spelare som Michael Carrick och Nemanja Vidic de senaste veckorna. Men för varje spelare som kommer tillbaka tycks en eller två nya skriva in sig på skadelistan.

Uniteds läge försvåras ytterligare att man nu ska spela två matcher – Swansea i FA-cupen idag och Sunderland i ligacupen på tisdag – på tre dagar, något som David Moyes inte gillar:

”Vi kommer definitivt [att rotera] på grund av de två matcherna. Det är samma för båda klubbarna [United och Sunderland] så man kan inte har många klagomål men jag tycker inte att det är rätt att be fotbollsspelare att spela på söndag och sedan på tisdag. De gjorde det över jul och jag förstår helt och hållet det och anledningen till det. Men det är svårare att acceptera med så kort notis här.”

Ashley Young är inte tillgänglig då han skadade axeln när han sparkades ner av Lloris i förlustmatchen mot Tottenham. Vi vet ännu inte hur länge Young blir borta.

Wayne Rooney missar dagens match mot Swansea och kommer förmodligen inte att vara tillgänglig mot Sunderland på tisdag heller. Rooney har haft problem med en ljumskskada ett tag och då han samtidigt har spelat många matcher har skadan inte läkt. Lyssnar man på Moyes är det tydligt att Rooney skulle må bra av lite vila, men Moyes vill ogärna ställa upp utan Rooney:

”Wayne har problem nu. Han har haft det i tre eller fyra veckor och spelat ändå. Vi har vilat honom i en match eller två för att försöka läka det, men nu börjar han känna det lite mer och vi måste vara försiktiga för att inte förvärra det. En veckas vila kan vara tillräckligt, eller så kan han behöva mer än det. Jag tror att det är en sån sak som ett par veckor kan fixa.”

United saknar även Robin van Persie:

”Robin har varit borta med ont i ljumsken. Han spelade väldigt bra mot Arsenal och avgjorde matchen. Vi gav honom en veckas semester för att återhämta sig, han reste inte iväg med Holland, han kom tillbaka och har inte varit bra sedan dess. Han spelade en match mot Newcastle och, i nästa match, slet han sitt lår då han tog en hörna,” berättar Moyes.

När kommer Van Persie tillbaka? ”Robin börjar närma sig men vi kommer att låta er veta när han är redo,” sa Moyes.

Phil Jones börjar dock närma sig comeback: ”Phil blir bättre. Han närmar sig. Han har spelat en väldigt viktig roll och det är viktigt att vi får honom tillbaka eftersom han kan fylla olika roller för oss. Han närmar sig och jag tror inte att han är alltför långt borta.”

Nani och Rafael är också på skadelistan. Rafael närmar sig comeback medan Nani är längre ifrån comeback:

”Nani har en hamstringskada som antagligen kommer hålla honom borta ganska länge. Det är en allvarlig hamstringskada som han fick på träning.

”Jag tror dock inte att Rafa är alltför långt borta, då hans skada inte är så allvarlig. Förhoppningsvis börjar vi få en eller två tillbaka.”

Vad gäller Marouane Fellaini har vi inte fått någon uppdatering. Där antar vi att prognosen med en comeback i februari fortfarande gäller.


Källa: Manutd.com