Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19 slutade trea i Mercedes-Benz Cup

Uniteds U19-lag gjorde en bra turnering och slutade på en tredje plats efter att man vunnit matchen om tredje pris mot Grasshoppers. United förlorade annars två gånger mot Schalke 04, både i gruppspelet och i semifinalen, och tyskarna vann till slut hela turneringen.

Uniteds trupp:

Joel Castro Pereira, Dean Henderson; Liam Grimshaw, Paddy McNair; Ben Pearson, Joe Rothwell, Josh Harrop, Andreas Pereira, James Weir, Matthew Willock; Sam Byrne, James Wilson.

United inledde med att slå Fluminese med 2-0 efter mål av Willock och Harrop. United stötte sedan på tyskt motstånd i form av Schalke 04 som till slut blev för svåra, tyskarna vann med 2-1 i en tight match där James Wilson sköt i stolpen i slutminuten.

Den tredje matchen mot Borussia Dortmund startade på sämsta möjliga vis. United låg nämligen under med 2-0 innan vändningen kom som innebar 3-2 till United och en andra plats i gruppen. Målen gjordes av Wilson, McNair och Pearson. United hann även med att möta gruppjumbon Freiburg från grupp A, United vann den matchen enkelt med 4-0.

United mötte sedan Grasshoppers, i en märklig match förlorade United med 1-0. Ett resultat som innebar att båda lagen gick vidare till semifinal och som resulterade i att lagen stod på varsin planhalva medan Grasshoppers höll bollen inom laget utan ambition att anfalla.

Semifinal och straffläggning

Väl i semifinalen stod tidigare gruppspelsmotståndarna Schalke 04 för motståndet. Den tillknäppta matchen slutade 0-0 efter full tid men sedan vann tyskarna enkelt i den efterföljande straffläggningen. Liam Grimshaw var den ende Unitedspelare som gjorde mål medan tyskarna satta alla sina.

United fick således spela en placeringsmatch om man skulle bli trea eller fyra i turneringen, och där fick man chans till revansch mot Grasshoppers. United ledde med 2-0, men slappnade av och bjöd in Grasshoppers i matchen som tog igen till 2-2. Men med lite tid kvar kunde James Weir avgöra och se till att United tog en tredje plats i turneringen.