Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Sunderland

Uniteds chanser att ta en titel den här säsongen försämrades drastiskt då man åkte ur Ligacupen efter straffavgörandet mot Sunderland i onsdags. Nedan följer spelarbetygen från mötet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Hade knappt någonting att göra under matchens första timme, men i takt med att Sunderlandpressen blev allt större ju längre matchen, och kanske framförallt förlängningen, led så blev det mer att stå i. Det olyckliga ingripandet vid Sunderlands kvitteringsmål får naturligtvis inte ske, men jag är av uppfattningen att spanjorens två räddningar under straffläggningen räddar honom från ett underkänt betyg.

Rafael
6

Stod för en okej insats även om offensiven skulle kunna vässas en smula. Slog den sista straffen som nog var den sämsta av samtliga.

Chris Smalling
8

Var emellanåt smått fantastisk och stod, när pressen var som störst, för den ena fina rensningen efter den andra. Var dessutom delaktig i förspelet till 2-1-målet.

Jonny Evans
8

Ett mål. Var påpassligt framme vid sitt 1-0-mål och gjorde inget misstag. Var därtill nästan lika bra som kollegan i defensiven.

Alexander Büttner
6

Utbytt85´. Såg ganska lovande ut framåt till en början men tappade ju längre matchen gick. Hade vissa problem bakåt och det var inte särskilt förvånande att Moyes valde att byta ut honom med fem minuter kvar i syfte att säkra upp defensiven.

Adnan Januzaj
7

En assist. Varnad. Var, precis som vanligt, involverad i det mesta av United anfallsspel. Stod dessutom för en avgörande prestation i förarbetet till Chicharitos sena kasse. Slog bra hörnor matchen igenom. På minussidan noterar vi att han alldeles för ofta valde eget avslut när han hade bollen rättvänd på sista tredjedelen samt att hans straff inte var någonting att hänga i granen.

Michael Carrick
6

Utbytt 95´. Utmärkte sig inte nämnvärt under sin tid på planen, men hans frånvaro syntes rejält i förlängningen när Uniteds mittfältsspel försvann spårlöst.

Darren Fletcher
6,5

Bra insats av Fletcher som slet matchen igenom. Duktig på att sätta press på sina motståndare och var – trots att han förmodligen var en av dem som sprungit mest – den enda som inte visade tecken på trötta/darriga ben under straffläggningen.

Shinji Kagawa
6

Utbytt 61´. Gör det bra i samband med målchansen strax före 1-0-målet. I övrigt var han ganska anonym och byttes ut tidigt, förmodligen på grund av att Moyes ville ha in ett betydligt defensivt säkrare alternativ i Valencia.

Danny Welbeck
6

En assist. Har, liksom fletcher, en arbetskapacitet som nästan saknar motstycke. Stod för en fin assist, men straffen glömmer han nog gärna. Tappar ett halvt betygssnäpp för agerandet i samband med Bardsleys 1-1-mål där han hade kunnat agera bättre för att förhindra ett avslut.

Javier Hernández
6,5

Ett mål. Var relativt osynlig och fick inte särskilt många chanser. Undantaget är ett friläge där trötta ben ledde till en snedträff, en rush som slutade i att O´Shea tvingades ta ett guld för att stoppa honom samt givetvis målet, där han var perfekt placerad och inte långt ifrån att missa. Fanns ej med bland de fem straffläggarna, vilket måste bero på antingen trötta ben eller att han inte ville lägga.

Antonio Valencia
6

Inbytt 61´. Bra defensivt. Presterade inte särskilt mycket offensivt med undantag för en 40-metersrush och ett inspel som förtjänade ett bättre öde än det avslut som Januzaj fick på.

Patrice Evra
6

Inbytt 85´. Det mest anmärkningsvärda var en lysande nickrensning och att han inte fanns med bland straffläggarna.

Phil Jones
n/a

Inbytt 95´. Varnad. Kämpade på i defensiven, men Uniteds mittfält föll tillbaka lite för mycket efter att han hade bytts in. Kanske inte är den optimala straffskytten, men jag trodde ändå att han skulle smälla dit den. Hade kunnat bli hjälte i förlängningen när han kom på en överlapp som Januzaj måste ha missat.