Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mata: Jag är stolt att vara här

På lördagskvällen avklarades formaliteterna och Juan Mata blev officiellt Unitedspelare. Huvudpersonen själv pratade med MUTV om övergången. Här följer det han sade under intervjun.

”Det är en väldigt lycklig dag för mig, att träffa mina lagkamrater, managern, se träningsanläggningen,” berättade Juan Mata. ”Det är en massiv klubb och jag känner mig väldigt stolt över att vara här.

”Jag tänkte: Wow! [när jag fick reda på Uniteds intresse]. Det här är ett lag som har vunnit flest ligatitlar i Premier Leagues och den engelska ligans historia. Det är fantastiskt att veta att en klubb som Manchester United är intresserad av dig. Det är en bra känsla.”

”Jag vet att [övergångssumman] är ett stort pris men jag är säker på att allt kommer att vara okej. Jag kommer att göra mitt bästa, som jag alltid har gjort. Truppen och managern är väldigt bra och fansen är enastående. Vi har allt för att vara framgångsrika.

”För att vara ärlig är det lite överraskande [att lämna Chelsea för United]. Men jag måste säga att jag är väldigt tacksam till Chelsea, till ägaren, alla som jobbar där och fansen – de röstade fram mig som den bästa spelaren de två senaste säsongerna och jag kommer alltid att vara tacksam. De har varit otroliga mot mig. De sista sex månaderna har varit svåra då jag inte har spelat så mycket som jag ville. Jag förstår att det är en lagsport så jag respekterade situationen. Men chansen att komma till United var ett fantastiskt ögonblick för mig att gå vidare med min karriär och gå till en annan massiv klubb.

”[David de Gea] har messat mig de senaste dagarna och sagt: ’När kommer du? När landar du? Kommer du i helikopter eller på cykel?’ Jag är här nu och jag är väldigt glad att vara här, framför allt med David eftersom han är en väldigt bra vän, en enastående målvakt och en toppenkille. Han var väldigt viktig för mig vad gäller att komma hit.

”Givetvis, för en spelare som mig som försöker göra mål, spela fram till mål och vara en kreativ spelare kommer det att vara fantastiskt att spela med den typen av spelare. Wayne Rooney, Robin van Persie, Adnan, Valencia, Chicharito, Welbeck. De är alla spelare på den högsta nivån och jag kommer att försöka göra mitt bästa för laget.”

Vilken är hans bästa position?

”Först och främst att spela! Jag tycker att jag kan spela i de tre positionerna bakom anfallaren. Jag spelade på vänsterkanten när jag kom till Chelsea, den här säsongen har jag spelat till höger och förra säsongen, som förmodligen var den bästa säsongen i min karriär, spelade jag bakom anfallaren. Men det spelar ingen roll så länge jag spelar.

”Jag vill vinna Premier League. Det är en väldigt speciell titel för varje spelare som spelar i det här landet. I den här klubben tror jag att du kan uppnå vad som helst. Jag kommer att göra mitt bästa. Jag är fortfarande ung och har haft turen att vinna några titlar, men jag vill vinna många fler.

”Old Trafford är en otrolig arena att spela fotboll på. Jag har varit här två eller tre gånger men alltid med motståndarna och nu har jag chansen att spela där som hemmalag. Det kommer att vara annorlunda men det kommer att vara fantastiskt eftersom jag vet hur otroliga fansen är där.”

Ett sammandrag av intervjun med Mata kan ses på Manutd.com »


Källa: MUTV Via: Manutd.com