Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Cardiff

Manchester United besegrade Cardiff med 2-0 efter mål av Robin van Persie och Ashley Young. Juan Mata gjorde debut för United och stod för en fin insats.

United fick en utmärkt start med ledningsmål redan i den sjätte matchminuten. Cardiff hade sedan en hel del boll men förmådde inte skapa mer än några halvchanser. Istället sköt Young 2-0 till United och matchen var avgjord.

I slutändan var det en bekväm seger för United även om man alltjämt är en bra bit ifrån toppformen. Förhoppningsvis kan dock laget använda den här matchen tillsammans med Matas ankomst och Van Persies och Rooneys återkomst för att bygga självförtroende.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

De Gea hade en lugn afton på jobbet och behövde bara göra en enda räddning, och den var av det enklare slaget. Den enda problematiska situationen för De Gea var när kommunikationen med Evans brast, vilket resulterade i en hörna för Cardiff i ett läge där bollen borde ha legat tryggt i De Geas händer.

Rafael da Silva
6

Rafael var tämligen anonym, vilket ändå är ett lyft för högerbacken jämfört med de matcher han har gjort sedan återkomsten efter skada.

Chris Smalling
8

Jag tycker att Smalling var Uniteds bästa spelare. Han har fått mer regelbunden speltid som mittback på slutet och resultatet är att han levererar bra insatser. Smalling är stor, stark och, som mittback, positionssäker.

Jonny Evans
7

Evans har mycket boll och han vårdar den väl. I det defensiva arbetet kompletterar han Smalling på ett bra sätt.

Patrice Evra
6

Offensivt är Evra ett vapen för United. Defensivt är han dock ett problem. Jag har inga problem med att till synes fuskar i försvarsarbetet, det är ju uppenbart att det är de taktiska direktiven han får. Vad som däremot inte fungerar är när han är i defensivt läge och ändå inte gör ett adekvat defensivt arbete. Han blir till exempel uppsnurrad ett par gånger av Noone och det ska han inte bli.

Antonio Valencia
6,5

1 assist. Min känsla, som jag inte har backat upp med statistik, är att Valencia hade en mer central utgångspunkt mot Cardiff än normalt. Det resulterar i att hans obefintliga vänsterfot blir ett större problem än normalt. Positivt att han är på plats i straffområdet före det första målet. Har otur som inte gör 3-0 då hans skott går i stolpen, via målvakten, men i det läget borde han ha gått rakt på mål när han fick bollen. Och det illustrerar Valencia ganska bra – han är ofta obeslutsam.

Phil Jones
6

Jones gör ett adekvat defensivt arbete på det centrala mittfältet. Mot lag som Cardiff ska United emellertid inte behöva använda en spelare som Phil Jones på det centrala mittfältet.

Ryan Giggs
6

Utbytt 71. Giggs gjorde sin 800:e match från start för Manchester United. En ofattbar siffra. Det går långsamt men han bidrar samtidigt med intelligens och sprider ett lugn till sina medspelare. Tyvärr är nog milstolpen 1000 matcher utom räckhåll även för Ryan Giggs. Efter 23 raka säsonger med Giggs som målskytt är det också en överhängande risk att den sviten tar slut den här säsongen.

Ashley Young
7,5

1 mål. Young punkterar matchen med ett välplacerat långskott. Han står också för ett utmärkt inlägg då Valencia nickar i ribban och Van Persie sedermera gör 1-0. En effektiv afton för Young således.

Juan Mata
7

Utbytt 85. 1 assist. När Matas Unitedkarriär var tio minuter gammal hade han slagit tre krossbollar. Två av dessa hade landat hos en blå spelare. Den tredje (som egentligen var den andra) landade dock på Evras vänsterfot och var starten på det anfall som gav United 1-0. Mata får sedan en gratisassist när Young gör 2-0. Överlag en bra debut som lovar mer. Det blir otroligt intressant att se Mata i United när lekkamraterna i trion bakom Van Persie är mer kreativa herrar än Valencia och Young.

Robin van Persie
7

Utbytt 63. 1 mål. Emellanåt syntes det att det var länge sedan Van Persie sparkade boll på riktigt. Framför allt i situationerna där han hade bollen med ryggen mot mål och ville gå på avslut så flöt det inte riktigt så bra som det brukar. Det syntes även när han stal Giggs stora målchans. Samtidigt så syntes det ofta att Van Persie är en förbannat bra fotbollsspelare och att han gör mål bara sex minuter in på comebacken är ingen slump.

Wayne Rooney
n/a

Inbytt 63. Rooney kom in i ett läge där matchen i praktiken var död. United var inte desperata i jakten på ett 3-0-mål och Cardiff var ganska nöjda att åka hem med en hedersam förlust i bagaget. Därmed blev det en tämligen anonym insats av Rooney. Det viktiga är att han är tillbaka i spel.

Tom Cleverley
n/a

Inbytt 71. Ett piggt inhopp av Cleverley.

Adnan Januzaj
n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.

Res med oss till Manchester!