Inför: Stoke – United

Manchester United jagar sin andra raka seger, efter att ha besegrat Cardiff City i tisdags. Mot Mark Hughes Stoke lär det bli tuffare, men förhoppningsvis kan vi få se en offensiv som bör vara omöjlig för Stoke att stå emot.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (fotled, inget datum), Nani (hamstring, inget datum)
Tveksamma Fellaini (handled), Ferdinand (knä)
Avstängda Vidic (tredje matchen av tre)
Form
F F V F V V
Position 7 | 23 | 12-4-7 | 38-27 | 40
Bästa målskytt Rooney (9)
Disciplin 44 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Smalling-Evans-Evra
Jones-Fletcher
Mata-Rooney-Januzaj
van Persie

United har fortfarande en bra hyfsad möjlighet att nå fjärdeplatsen och då krävs det förmodligen full pott i ca 80% av de kvarvarande ligamatcherna. Med tanke på att det bara är Champions League kvar att fokusera på vid sidan om ligan så det finns ingen anledningen att vila spelare när matcherna ändå inte kommer så tätt. Skadade spelare börjar så smått återkomma och laget har fått en rejäl boost av återkomsterna från världsstjärnorna Robin van Persie och Wayne Rooney, samt värvningen av den strålande Juan Mata.
Backlinjen som startade senast mot Cardiff skötte sig med beröm och bör få fortsatt förtreonde. Framförallt imponerande Chris Smalling och det var på tiden att han stod för en bra insats, han behöver stärka sin position i klubben. Det snackas mycket om nya mittbackar och givetvis har Smalling hört snacket.

Centralt på mitten tror jag att Phil Jones får fortsätta, men den här gången med Darren Fletcher bredvid sig. Då jag hoppas att Moyes går ”all-out-attack” med Januzaj, Rooney och Mata bakom van Persie, och då krävs det att det är stabilt defensivt.

Van Persie startade senast och gjorde mål direkt och han blir extremt viktig framöver. Wayne Rooney och Adnan Januzaj hoppade in senast och bör båda starta. Jag tror att Juan Mata kan få inleda på bänken och att Valencia föredras, men jag hoppas att Moyes satsar på spanjoren.

Stoke City

Stoke City

Skador Etherington, Wilkinson
Tveksamma Huth
Avstängda N’Zonzi (en match)
Form
O V F F F F
Position 16 | 23 | 5-7-11 | 22-37 | 22
Bästa målskytt Adam (5)
Disciplin 49 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Begovic
Cameron-Shawcross-Wilson-Pieters
Odemwingie-Adam-Whelan-Ireland-Assaidi
Crouch

Stoke ligger tre poäng ovanför nedflyttningssträcket och riskerar nedflyttning. Laget har radat upp fyra rak förluster och läget är pressat på Brittania. Klubben är alltså i rejält poängbehov men det behöver inte betyda ett offensivt hemmalag. I höstas orsakade Stoke stora problem för United med ett tight försvarsspel och snabba omställningar och jag tror att Hughes kommer sätta upp laget på ett liknande sätt.
Nyförvärvet Odemwingie startar förmodligen igen, medan svenske John Guidetti troligen inleder på bänken. Stort avbräck för hemmalaget är att Robert Huth fortsatt saknas i mittförsvaret.

Stoke är absolut inte ett dåligt lag, och United bör förbereda sig på en hård match.

Historik

United mot Stoke

Totalt 99 41-32-26 152-117
Ligan 81 36-25-20 131-96
Borta 48 14-16-18 56-71
Sista sex
O V V V V V
Sista sex borta
V V V O V V
2013-12-18 (LC) Stoke-United 0-2
2013-10-26 (PL) United-Stoke 3-2
2013-04-14 (PL) Stoke-United 0-2

United har aldrig förlorat mot Stoke i Premier League sedan de gick upp 2008, men flera sådana sviter har brutits under säsongen. Sist lagen möttes var i ligacupen i mitten av december när mål från Ashley Young och Patrice Evra såg till att ta United till semifinal. När lagen möttes i ligan på Old Trafford i oktober ledde Stoke med både 1-0 och 2-1 men United lyckades kvittera två gånger om och även avgöra matchen efter mål av Robin van Persie, Wayne Rooney och Javier Hernandez.

Stoke City – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Stoke City Stadium, Stoke
Tid: Lördagen den 1 februari 2014, 16.00
Domare: Neil Swarbrick
Odds: United 1,55 | Stoke 6 | oavgjort 3,9
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS