Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 slog Leicester borta

U21 reste under måndagen till Coventry för match mot Leicester City. På den neutrala planen var det till slut United som drog det längsta strået efter ett frisparksmål från Davide Petrucci i första halvlek.

United inledde med ett stort spelövertag och man fick känslan av att ledningsmålet snart skulle komma. Men United hade svårt att skapa farliga chanser och det blev mest ett evigt bollrullande. Dock skulle målet komma och när Leicesters målvakt tog bollen med händerna utanför straffområdet kunde Davide Petrucci snyggt slå in ledningsmålet på den efterföljande frisparken.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka som inte resulterade i särskilt många målchanser. United kontrollerade matchen totalt och kunde relativt enkelt vinna matchen.

Med ett flertal etablerade spelare utlånade fick de yngre spelarna chansen att visa upp sina kvaliteter och det såg väldigt lovande ut. United hade förvisso svårt att få till det lilla extra men man hade god kontroll på matchen och hade ett stort bollinnehav med mycket rörelse och platsbyten. Saidy Janko som spelade högerback oroade hela tiden med sina offensiva löpningar samt inspel och var Uniteds bästa spelare för dagen. Janko har annars spelat en del yttermittfältare men tenderar då att bli lättläst och enkelspårig i sitt spel.

Leicester City U21 – Manchester United U21 0-1 (0-1)

Uniteds mål: Petrucci (36)
United: Amos – Janko, Love, M.Keane, James – Rothwell, Pearson, Petrucci, A.Pereira (McNair 91), Lingard – Wilson