Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United till USA i sommar

Manchester United annonserade idag att försäsongens turné sommaren 2014 kommer att gå till USA. Det blir Uniteds första besök i USA sedan sommaren 2011.

International Champions Cup 2014

  • Natt lör-sön 26-27/7, 00.00: Roma (Denver)
  • Natt mån-tis 28-29/7, 01.30: Inter (Washington)
  • Fredag 1/8, 22.00: Real Madrid (Ann Arbor, Michigan)
  • Sön-mån 3-4/8: Placeringsmatch (Miami)

Spelschemat är inte bekräftat.

Under turnén kommer United att delta i International Champions Cup tillsammans med Roma, Inter, Real Madrid, Manchester city, Liverpool, Milan och Olympiacos. Cupen, som spelas i ett antal städer över hela USA, inleds den 26 juli och avslutas den 4 augusti. De deltagande lagen delas upp i två grupper där alla möter alla. Det bästa laget i varje grupp går sedan till final.

Spelschemat är ännu inte officiellt men enligt The Guardian kommer United att paras ihop med Roma, Inter och Real Madrid i gruppspelet. United inleder med match mot Roma i Denver, varefter man åker till Washington för match mot Inter. Uniteds sista match går av stapeln i Ann Arbor i Michigan mot Real Madrid. Därefter avgörs turneringen i Miami. Tyvärr framkommer det inte helt tydligt huruvida samtliga lag spelar placeringsmatcher (vilket torde vara troligast) eller om det endast är de två bästa lagen i varje grupp som spelar final respektive tredjeprismatch.

Ett förbehåll finns mot Uniteds deltagande och det är om laget skulle sluta på en sådan position i ligan att man kvalificerar sig för kval till Europa League. Här gäller att den tredje kvalomgången till Europa League spelas i form av ett dubbelmöte med matcher den 31 juli och 7 augusti. Det är dock bara ett av tre engelska lag i Europa League som går in i den kvalomgången, de andra två lagen går in i playoff eller direkt till gruppspel.


Källor: Manutd.com, Theguardian.com, Wikipedia