Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Fulham

Återigen dags för ligamatch! På söndag hemma på Old Trafford mot Fulham som leds av gammal bekant, René Meulensteen. Förlusten senast på ett blåsigt Britania ökade avståndet till fjärdeplatsen som nu är det primära målet. Tre poäng är ett måste och runt 19-tiden på söndag vet vi om så är fallet.

Manchester United

Manchester United

SkadorEvans (vad, inget datum), Fellaini (ljumske, 22 februari), Nani (hamstring, mars)
TveksammaFerdinand (knä), Jones (hjärnskakning)
Avstängda
Form
FVFF*VF
Position7 | 24 | 12-4-8 | 39-29 | 40
Bästa målskyttRooney, Van Persie (9)
Disciplin46 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Vidic-Smalling-Evra
Carrick-Fletcher
Januzaj-Rooney-Mata
Van Persie

Dagens presskonferens med David Moyes gav lite uppdateringar om skadeläget som förvärrades senast mot Stoke då både Evans och Jones tvingades utgå på grund av skada. Jonny Evans missar denna matchen men Phil Jones skall vara tillbaka och aktuell för spel.

Deras mittbackskollega och lagets kapten Vidic är tillbaka efter avstängning men skapade rubriker i veckan då han meddelade att detta blir hans sista säsong för klubben. Givetvis tråkigt att förlora en av de absolut bästa mittbackarna genom historien men beslutet ska ha varit gemensamt med klubben och serbens skadelista senaste säsongerna har inte varit fördelaktig. Kaptensbindeln kommer han dock innehava säsongen ut.
Matchen senast var ett ypperligt tillfälle att ta ett närmare steg mot fjärdeplatsen i ligan då både Liverpool och Spurs tappade poäng men så blev inte fallet och det är nu verkligen dags att börja rada upp segrar. Om Moyes vågar starta med Mata, Rooney, Januzaj och RVP återstår att se men klart är att Fulham har släppt in mycket mål på sistone och hemmapubliken skulle behöva en match med anfallsglad fotboll samt mål.

Fulham

Fulham

SkadorBriggs, Etheridge, Riise
TveksammaRichardson, Riether
Avstängda
Form
VFOFFF
Position20 | 24 | 6-1-17 | 22-53 | 19
Bästa målskyttSidwell (5)
Disciplin33 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Stekelenburg
Riether-Hangeland-Burn-Richardson
Duff-Sidwell-Parker-Kvist-Holtby
Bent

Fulham har förlorat fem av sina sex senaste matcher i ligaspelet samt åkte på en ytterligare motgång i veckan då omspelet i FA-cupen slutade med uttåg mot Sheffield United. Tuffa tider för René Meulensteen som värvade friskt under de sista dagarna av transferfönstret för att försöka hålla kvar sitt lag i Premier League. John Heitinga, William Kvist, Lewis Holtby, Clint Dempsey samt Ryan Tunnicliffe och Larnell Cole på lån från United.

Återstår att se om Meulensteens dyra nyförvärv från Olympiacos, Konstantinos Mitroglou, kommer att få speltid då han inte har varit helt kry den gångna veckan.

Historik

United mot Fulham

Totalt8149-18-14161-88
Ligan6741-14-12134-73
Hemma3832-4-285-29
Sista sex
VVVVVV
Sista sex hemma
VVVVVV
2013-11-02 (PL) Fulham-United 1-3
2013-02-02 (PL) Fulham-United 0-1
2013-01-26 (FA) United-Fulham 4-1

Senaste matchen mot Fulham på Old Trafford slutade 3-2 som så många gånger föregående säsong. Damien Duff chockade med att göra mål tidigt men svaret från Van Persie kom omgående och två mål följde därpå innan pausvilan. Ett självmål av Nemanja Vidic förvärrade siffrorna men laget kunde hålla ut och ta sin första trepoängare för säsongen.

Manchester United – Fulham

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndagen den 9 februari 2014, 17.00
Domare: Kevin Friend
Odds: United 1,18 | Fulham 6,25 | oavgjort 15
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay