Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 vann på Old Trafford

U21 tog under måndagskvällen emot West Ham på Old Trafford. I en målrik första halvlek fick vi se United göra två mål och West Ham ett. Det blev också allt eftersom den andra halvleken slutade mållös.

Matchen inleddes i ett högt tempo men båda lagen hade svårt att skapa målchanser. I Uniteds fall hade man ett snabbt och rörligt spel men saknade en striker i boxen. Det var till slut en mittback som fick göra det, Michael Keane var uppe i ett anfall och tog emot ett inspel utanför straffområdet, vände snabbt om och sköt lågt intill målvaktens högra stolpe och 1-0 var ett faktum.

United tycktes ha god kontroll på det hela men West Ham stack upp i ett anfall och efter ett inspel och ett snabbt och bra avslut i boxen var det återigen likaläge. Men det skulle inte dröja länge innan United återtog ledningen, nämligen 46 sekunder innan Andreas Pereira avslutar snyggt i bortre krysset från dålig vinkel vid straffområdeslinjen.

United var också nära på att utöka ledningen men Rothwells stenhårda skott tog i ribban.

Andra halvlek blev en tämligen avslagen historia. Halvleken präglades av felpass från trötta spelare och några större målchanser fick vi inte se. United kunde i alla fall utan några större problem hålla undan och vinna med 2-1.

United hade svårt att skapa heta målchanser utan en riktig striker och det blev mycket bollinnehav och försök till instick som misslyckades. Men United spelade en bra och snabb fotboll med stort bollinnehav och vann rättvist. Två individuella prestationer bäddade för det där speciellt Pereiras mål var vackert utfört.

Manchester United U21 – West Ham U21 2-1 (2-1)

Uniteds mål: M.Keane (33), A.Pereira (42)
United: Amos – Varela, Love, M.Keane, James – Janko, Pearson, Petrucci, A.Pereira (Rowley 85), Rothwell (Grimshaw 73) – Lingard