Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi är fortfarande hungriga

Onsdagens möte med Arsenal slutade med ett 0-0 resultat på Emirates Stadium. United spelade inte sin bästa fotboll, och kunde inte riktigt hota Arsenal på den sista tredjedelen. Det enda riktigt farliga läget var van Persies två lägen, ett i början av matchen och ett i andra halvlek som räddades. Moyes har enligt sin utsago en klar bild av hur han vill att man ska spela för att vinna matcher, men laget är kommer inte riktigt dit.

“Allt vi kan göra – och jag fortsätter att säga det – är att försöka vinna nästa match och få igång laget.”

“Om det är någon klubb i historien som har varit bra på att vinna matcher i den andra halvleken och sätta press på lagen över i tabellen så är det Manchester United. Vi kommer att fortsätta försöka med detta och få det att fungera.”

För att starta igång vinstmaskinen kräver Moyes fansen om tid:

“Det enda vi kan göra är att göra vårt jobb på bästa möjliga sätt. Vi vill spela bättre. Vi kan inte förlita oss för andra lag. Vi kan bara sätta press genom att vinna våra egna matcher,” och tillägger, “Jag tror fortfarande att önskan finns där ifrån truppen.”

Han tillägger även att man hade vunnit med en Robin van Persie i form:

“En annan kväll så hade Robin [van Persie] gjort hattrick. Han hade tre bra chanser.”

Wenger: Vi har fortfarande en stark position

Arsenal fick i lördags se sig besegrade på Anfield mot Liverpool med 5-1, och ett oavgjort resultat mot Manchester United på Emirates Stadium ser Wenger som en positiv reaktion. Han anser även att laget fortfarande har en stark position i titelracet efter att inte ha förlorat på hemmaplan.

“Det var viktigt att inte förlora, men det var samtidigt viktig att vinna. Det kändes som att vi var lite nervösa.”

“Laget verkade väldigt fokuserat på att inte släppa in mål, och det kanske gjorde det svårare att för oss att gå framåt. De kände av de fem målen vi släppte in i lördags [mot Liverpool] och det syntes i matchen.”

Trots att man endast har tagit en poäng på två matcher har man kunnat bibehålla en bra position på grund av övriga resultat från de konkurrerande lagen City och Chelsea.

“Vi har kommit ut från två svåra matcher och är har fortfarande en stark position, det är det som det enda positiva.”


Källa: Manutd.com