Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Det var en bra seger

Efter att ha skrivit på en kontraktsförlängning i fredags var det förstås stort fokus på Wayne Rooney i segermatchen mot Crystal Palace. Rooney stod för en bra insats, som han krönte genom att mycket vackert skjuta 2-0. Rooney var förstås nöjd efter matchen.

”Det var ett stort resultat för oss idag,” berättade Rooney efter matchen. ”Vi har inte spelat på de senaste tio dagarna så det var en viktig match. Det var en bra seger, jag tyckte att vi spelade bra och passade bollen bra. Det var en bra seger.

”Det hade [varit tufft]. Vi passade bollen bra och kunde ha skapat fler chanser. Överlag hade vi det under kontroll och vi visste att när vi fick ett första mål skulle vi få ett till och kunna säkra segern. Det är alltid viktigt, det är svårt att få det första målet. Tack och lov satte Robin straffen i mål. Vi lyckades få ett andra och tack och lov fick vi de tre poängen.”

Matchen kom dagen efter att det blev officiellt att Rooney har skrivit på ett nytt kontrakt med United, som gäller till juni 2019. Rooney tycker dock att det inte påverkade honom under matchen:

”Jag försökte bara göra det bra för laget och hjälpa oss att vinna. Oavsett om jag har skrivit på ett nytt avtal eller inte försöker jag alltid ge 110 procent på planen och det är vad jag gjorde.”

Målet var som sagt vackert:

”För mitt mål lades bollen upp bra. Jag visste att jag hade en chans om jag fick en bra träff på den. Tack och lov gick den in.”

Matchen mot Palace var första gången som David Moyes spelade Rooney tillsammans med Robin van Persie, Juan Mata och Adnan Januzaj från start.

”Vi har jobbat hårt på träning på att [få en bra förståelse]. Att se till att vi håller bollen bättre runt deras straffområde och sedan skapa chanser. Jag tyckte att vi gjorde det ganska bra. Det kan bli bättre men jag tyckte att vi spelade bra och jag är riktigt nöjd.”

Nu väntar bortamatch mot Olympiacos på tisdag, i den första av två åttondelsfinaler.

”Det är en massiv match för oss på tisdag. Vi vill gå till kvartsfinal i Champions League. Det kommer att bli tufft men vi kommer att lämna Palacematchen bakom oss, förbereda oss bra och vi kommer att vara redo.”


Källa: Manutd.com