Säker seger mot Palace!

Manchester United vann gårdagens bortamatch mot Crystal Palace med 2-0 efter mål av van Persie (straff) och Rooney. Insatsen var betryggande och hemmalaget var egentligen aldrig nära att hota ett United, där Fellaini gjorde en fin insats i sin comeback.

Moyes valde att starta med en ovanligt stark startelva. På innermittfältet fick Carrick sällskap av Fellaini (från start för första gången sedan december 2013 efter sin operation i armen). Framför dessa spelade Rooney och van Persie med Mata och Januzaj på kanterna. I backlinjen är det värt att notera att både Vidic och Ferdinand fick förtroende då Smalling spelade som högerback. Som vanligt startade DDG i mål och Evra som vänsterback.

United hade fullständig kontroll på händelserna i matchen och troligen hade Fellaini fått order om att vara något mer offensiv, vilket märktes på hans intentioner och positionering. Första riktiga chansen fick Januzaj, efter ett inspel från höger av Rooney. Ynglingen kontrollerade emellertid passet med handen innan han kontrollerat sköt in bollen i mål med sin högerfot. Domaren dömde därmed, korrekt, bort målet. Något senare slog Rooney, efter en hörna, ett inlägg mot bortre hörnet i Speronis mål. Bollen nickades bort av Delaney och returen nickade Vidic precis över. Efter denna händelse kunde hemmalaget tagit ledningen efter en tilltrasslad situation i Uniteds straffområde. De Gea avvärjde emellertid Parrs nick (som gick via Smalling). Någon minut för halvtidspaus kunde Fellaini gett United ledningen efter att ha fått bollen från höger i straffområdet. Belgaren sköt med fel fot och hade för lite kraft i bredsidan. Skottet gick strax över Speronis högra kryss.

Efter ungefär 60 minuter fick United straff av domare Michael Oliver efter att Evra fällts av Chamakh strax innanför straffområdet. Evra mottog bollen av Januzaj från vänsterkanten och marockanen kom helt fel in i situationen. I stort var det enbart Viasats kommentator som insinuerade att straffen skulle vara tveksam. Van Persie förvaltade straffsparken väl och sköt bollen något till höger i mål efter att Speroni valt fel hörn.

Mellan Rooneys andra mål hade både Cameron och Fellaini varsitt skottförsök mot mål, men båda räddades av de båda målvakterna. Som så många gånger förr var det en offensiv Evra som låg bakom ett mål. Rooney mottog hans inspel från vänster och sköt bollen otagbart i bortre hörnet bakom Speroni. United kunde något senare ha gjort 0-3 genom van Persie. Januzaj spelade fram holländaren genom en djupledsboll. I kamp med Delaney sköt van Persie ett hårt avslut i ribban från vänsterposition. Detta var i stort matchens sista chans och Moyes valde att de sista tio minuterna byta ut van Persie, Januzaj och Fellaini till förmån för Valencia, Giggs och Fletcher.

Sammantaget var det en av de mer solida insatserna denna säsong. Förvisso mot ett svagt motstånd. Emellertid har United haft stora skadeproblem under säsongen och behöver spela samman laget mer. Positivt i denna match var Fellainis insats. Belgaren vinner 100 % av sina tacklingar och hans passningsprocent låg på 92 %. Inget revolutionerande i sig, men Fellaini behöver mer positiv energi efter en tung säsong. Han såg lättade och glad ut när han byttes ut om Fletcher. I övrigt var både Mata och Januzaj något anonyma, men Moyes uppställning blir intressant att följa fram över. Låt oss hoppas att han formerar laget på likande sätt i Grekland på tisdag kväll.

//Bukowski


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS