Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Tredje raka segern för U21

Uniteds U21-lag tog sin tredje raka seger i ligan efter 1-0 hemma mot topplaget Sunderland. Jesse Lingard gjorde matchens enda mål i en match där United dominerade kraftigt.

United inledde med ett massivt bollinnehav och skapade också bra chanser inledningsvis efter inspel som både Petrucci och Lingard borde gjort bättre ifrån sig på. United rullade på bra men hade ju längre halvleken led större problem att skapa målchanser. Men när fem minuter återstod av halvleken snappade Jesse Lingard upp en dålig passning från Sunderlandförsvaret och kunde driva framåt för att sedan placera in ett hårt skott vid bortre stolpen.

United hade fortsatt stort spelövertag i den andra halvleken, men det resulterade sällan i några större målchanser. James Wilson kom in och träffade ribban men närmare än så kom inte United. Ju längre halvleken led ju mer började Unitedspelarna att slarva med sitt tidigare så disciplinerade och tålmodiga passningsspel. United tillät Sunderland att äga boll och Sunderland var faktiskt så nära som ett stolpskott ifrån att kvittera.

United gjorde till slut en bra match mot ett svagt Sunderland. Men man saknade en riktig striker som kunde hota mer i djupled och sätta dit chanserna i boxen. Annars imponerade Jesse Lingard i vanlig ordning och även Joe Rothwell som visade prov på en fin genombrottsförmåga med sin fina balans och teknik. Saidy Janko hotade också ständigt med sin fart och kraft.

Manchester United U21 – Sunderland U21 1-0 (1-0)

Uniteds mål: Lingard (40)
United: J Pereira – Varela, M Keane, Blackett, James – Pearson, Rothwell – Janko (Wilson 72), Petrucci, Lingard – A Pereira (Rowley 82)