Spelarbetyg: Olympiakos – United

United föll tungt i Aten efter en usel insats. Olympiakos vann rättvist med 2-0 och nu har David Moyes mannar en rejäl uppgift framför sig i returen.

United stod för säsongens kanske sämsta insats när man föll med 2-0 mot grekiska ligamästarna Olympiakos.

Betygsskalan är  vanligtvis 1-10 där 4 är usel, 5 underkänd, 6 godkänd,  men högre betyg än 6 behövs inte efter denna match.

Startelva

David De Gea 6
Uniteds bäste. Kan inte lastas för något av målen. Sattes inte på några andra prov egentligen.
Chris Smalling 5
Ramlade omkring, tappade bollen och tillförde absolut ingenting offensivt (som vanligt). Var inte säker defensivt heller då han hade stora problem med hemmalagets vänsterytter Perèz.
Rio Ferdinand 4
En av Ferdinands sämsta insatser de senaste 10 åren. Snudd på katastrofalt passningsspel, och har stora problem när spelare springer i närheten av honom. Ska inte starta fler matcher när alla är friska, baserat på den här insatsen.
Nemanja Vidic 5
Lagkaptenen lämnar i sommar, och det ser ut som att han inte bryr sig längre. När de andra mittbackarna är friska bör han exkluderas från startelvan, för dels är han borta om tre månader, och dels så är han inte i bra form.
Patrice Evra 6
Bäst i backlinjen, men det säger inte mycket. Lyckades inte bidra något offensivt men med tanke på hur fantasilöst och temposvagt laget spelade så är det inte särskilt överraskande.
Antonio Valencia 4
Ut i 60:e. Lyckas inte med någonting längre. Formen har varit dålig en längre tid, men gårdagens insats var bland de sämre han har gjort i år. Måste verkligen rycka upp sig.
Michael Carrick 5,5
Slår nästan 100 passningar, men lyckas ändå inte sätta något avtryck på matchen. Den senaste tiden har det sett ut som att formen var på väg tillbaka. Igår var den tyvärr bortblåst.
Tom Cleverley 4,5
Ut i 60:e. Jag har länge gillat och försvarat Cleverley (till mångas förvåning och ibland ilska), men igår var han väldigt misslyckad. Såg ut som att han gömde sig ibland och det håller inte på den här nivån. Passningsspelet mycket sämre än vanligt.
Ashley Young 4
Egentligen är kommentarer överflödiga. Får förtroende i match efter match, men är oftast lika patetiskt dålig. Gör ingenting av värde och att han föredras gentemot Januzaj är ett av de mest förbryllande besluten en manager någonsin tagit. Känns ibland som en helt meningslös spelare, och min personliga energinivå innan match sjunker alltid när jag ser att engelsmannen är med i startelvan.
Wayne Rooney 5
Snuddar man vid tre miljoner i veckan i lön så måste man prestera bättre än så här. Ska leda laget, men står för en riktigt dålig insats.
Robin van Persie 5,5
Osynlig matchen igenom, men ska dock inte lastas för det helt själv. Fick bara 19 passningar till sig på 94 minuter, och slog bara 10, varav tre var avsparkar. Bränner Uniteds enda målchans i slutet.

Avbytare

Shinji Kagawa 5,5
In i 60:e. Fick en halvtimmer på sig att åstadkomma något, men lyckades inte alls. Involverad i ett bra anfall men annars helt osynlig.
Danny Welbeck 5,5
In i 60:e. Se Kagawa. Lyckades inte med någonting.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS