Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Aprilmatcher spikade (typ)

I slutet av förra veckan annonserade de engelska tevebolagen vilka matcher de avser att sända under april. För Uniteds del innebär det att bortamatchen mot Everton nu är planerad till söndagen den 20 april med avspark 17.10 medan hemmamatchen mot Norwich ligger kvar den 26 april, men nu med avspark 18.30. Bortamatchen mot Newcastle och hemmamatchen mot Hull ligger fortsatt kvar som lördagsmatch klockan fyra i given spelvecka.

Uniteds matcher i april

  • Tis-ons 1-2/4: Eventuell kvartsfinal (CL)
  • Lördag 5/4, 16.00: Newcastle (b, PL)
  • Tis-ons 8-9/4: Eventuell kvartsfinal (CL)
  • Lördag 12/4, 16.00: Hull (h, PL) [flyttas om Hull går till semifinal i FA-cupen]
  • Söndag 20/4, 17.10: Everton (b, PL) [kan flyttas om något engelskt lag går till semifinal i Champions League]
  • Tis-ons 22-23/4: Eventuell semifinal (CL)
  • Lördag 26/4, 18.30: Norwich (h, PL) [kan flyttas om något engelskt lag går till semifinal i Champions League]
  • Tis-ons 29-30/4: Eventuell semifinal (CL)

Fullständigt spelschema »

Riktigt så enkelt som det låter är det emellertid inte. Det torde vara självklart att Newcastlematchen kommer att spelas den 5 april klockan 16.00. Uniteds officiella hemsida anger emellertid fortfarande tid och datum som ”TBC”. Men jag kan inte se någon anledning till att tid eller datum skulle ändras.

Hemmamatchen mot Hull den 12 april kan definitivt komma att flyttas. Hull är ju kvar i FA-cupen (de möter Sunderland i kvartsfinalen på söndag) och semifinalerna ska spelas den 12 och den 13 april. Om Hull vinner mot Sunderland blir det alltså nödvändigt att hitta ett nytt datum för Uniteds match mot Hull.

Även för de två matcherna, Everton och Norwich, som har flyttas för tevesändning så finns vissa förbehåll. Tevebolagen har nämligen inte tagit hänsyn till att engelska lag kan gå vidare i Champions League. Det är semifinalerna i Champions League som kan ställa till det och om något engelskt lag skulle ta sig dit kan det bli rockader i spelschemat.


Källor: Manutd.com, Premierleague.com