Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Kagawa och Fellaini målskyttar

Det spelades landskamper under gårdagen och som vanligt var en drös Unitedspelare i aktion. Darren Fletcher gjorde landslagscomeback efter lång frånvaro, medan både Shinji Kagawa och Marouane Fellaini noterades i målprotokollet. Antonio Valencia stod för två assist. För Javier Hernandez slutade det emellertid med en knäskada.

A-landslag

 • Belgien: Fellaini
  Elfenbenskusten (h) 2-2 MF 45 min 1 mål
 • Ecuador: Valencia
  Australien (n) 4-3 AV 90 min 2 assist
 • England: Carrick, Cleverley, Rooney, Smalling, Welbeck
  Danmark (h) 1-0 WR 60 min, CS 90 min, DW in 60 min, MC, TC avbytare
 • Frankrike: Evra
  Holland (h) 2-0 PE 45 min
 • Holland: Van Persie
  Frankrike (b) 0-2 RP 90 min
 • Japan: Kagawa
  Nya Zeeland (h) 1-1 SK 79 min 1 mål 1 assist
 • Mexiko: Hernandez
  Nigeria (n) 0-0 JH 45 min
 • Skottland: Fletcher
  Polen (b) 1-0 DF in 46 min

Samtliga matcher träningslandskamper.

Spellediga

 • Evans, Jones, Nani(skadade)
 • Anderson, Buttner, De Gea, Henriquez, Lindegaard, Mata, Rafael, Young (inte uttagna)
 • Januzaj (inte valt landslag)
 • Ferdinand, Giggs, Vidic (slutat)

Ungdomslandslag

 • Belgien U21: Vermijl
  Serbien (h) 0-3 MV avbytare
 • England U21: Lingard, Zaha
  Wales (h) 1-0 JL, WZ avbytare
 • Nordirland U21: McNair
  Italien (h) 0-1 PM in 77 min
 • Wales U21: Lawrence
  England (b) 1-2 TL 90 min

Samtliga matcher EM-kval.

Marouane Fellaini gav Belgien ledningen mot Elfenbenskusten då han nickade in en hörna. Fellaini, som ju nyss har återvänt till spel efter skada, spelade första halvlek. När Fellaini gick av ledde Belgien med 1-0 men det slutade oavgjort, 2-2, sedan Elfenbenskusten kommit tillbaka med två sena mål. Oavsett torde det vara positivt för Fellainis självförtroende.

Shinji Kagawa letade sig också in i målprotokollet. Kagawa sköt 2-0 på straff i segern mot Nya Zeeland. Då hade det bara gått sju minuter och Kagawa hade dessförinnan spelat fram till Okazakis 1-0-mål. Japan fortsatte att ösa på och efter 17 minuter stod det 4-0. Sedan slog Japan av på takten och till slut blev det 4-2. Kagawa spelade 79 minuter.

Antonio Valencia fick emellertid ingen vila alls då han spelade hela matchen för Ecuador mot Australien, en match som spelades i London. Det såg ut att bli en förnedrande affär för Ecuador som låg under med 3-0 redan efter 32 minuter. Laget skulle dock resa sig i andra halvlek och stod för en mäktig upphämtning då man till slut vann med 4-3. Valencia spelade fram till de två sista målen.

Sämre gick det för Javier Hernandez, vars Mexiko fortsätter att ha förtvivlat svårt att göra mål. I matchen mot Nigeria, som spelades i USA, blev det inga mål för något av lagen. Hernandez spelade första halvlek men lämnade matchen med en knäskada.

”Jag känner mig inte bra. Målvakten föll på mig. Jag kommer att vänta på undersökningen,” sa Hernandez efter matchen.

Den mexikanska lagdoktorn, Jose Vazquez, kom emellertid med lugnande besked då han uteslöt en ligamentskada:

”Vi får vänta och se hur det utvecklar sig och köra de relevanta testerna. Det är ett hårt slag men vi utesluter möjligheten att det är en ligamentskada. Det är bara och det finns ingen indikation på instabilitet i knät.”

Darren Fletcher gjorde landslagscomeback efter sin sjukdom då Skottland bortabesegrade Polen. Fletcher blev inbytt direkt efter paus och var således på planen när Brown gjorde segermålet i den 77:e minuten.

Englands förbundskapten Roy Hodgson hade tagit ut en jättetrupp till matchen mot Danmark. Fem Unitedspelare var med i truppen men det blev bara Wayne Rooney, Chris Smalling och Danny Welbeck som fick speltid. Smalling spelade hela matchen som mittback och stärkte förmodligen sina chanser att få en plats i VM-truppen. Rooney spelade första halvtimmen innan han blev utbytt till förmån för Welbeck. Sturridge gjorde matchens enda mål efter 82 minuter.

Michael Carrick och Tom Cleverley satt på bänken hela matchen. De båda mittfältarna borde ha bra chanser att få följa med till Brasilien men de är inte helt givna i truppen. Phil Jones missade matchen på grund av skada. Jones drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Stoke den 1 februari och då han var redo för en comeback slog en höftskada till. Jones är dock tillbaka i träning nu och beräknas vara spelklar till helgens bortamatch mot West Brom. Ashley Young var inte uttagen och han torde endast ha mikroskopiska chanser att få följa med till Brasilien.

Patrice Evra och Robin van Persie ställdes mot varandra då Frankrike tog emot Holland. Evra blev segraren i striden då Frankrike vann med 2-0. Båda målen gjordes under den halvlek som Evra spelade. Van Persie spelade hela matchen, vilket får ses som en överraskning då det rapporterades att han riskerade att missa matchen på grund av sjukdom.

På ungdomsnivån var inga Unitedspelare i spel för England då Wales besegrades med 1-0 i kvalet till U21-EM. Michael Keane fick inte spela på grund av administrativt strul medan Jesse Lingard och Wilfried Zaha värmde bänk. Tom Lawrence spelade dock hela matchen för Wales. England kommer att gå vidare till nästa omgång om inget oförutsett händer, medan Wales har vissa möjligheter till avancemang (tio gruppsegrare plus de fyra bästa tvåorna går till playoff).

Marnick Vermijl var förpassad till bänken. Kanske lika bra det då Belgiens U21-landslag förlorade mot Serbien med hela 3-0, trots hemmaplan. Belgien hade ett mycket bra läge i gruppen men efter två raka förluster måste de nu istället ha en hel del tur för att gå vidare.

Paddy McNair fick spela 13 minuter för Nordirlands U21 i 2-0-förlusten mot Italien. Nordirland är sist i gruppen, som också inkluderar Belgien och Serbien.

En tidigare version av den här artikeln hävdade felaktigt att Michael Keane missade Englands U21-landskamp p.g.a. skada. Anledningen till att Keane inte deltog i landskampen var att FA av misstag hade registrerat Will Keane för spel och inte Michael Keane.


Källor: Manutd.com, Uefa.com, Soccerway.com, Skysports.com