Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Uppehållet både hjälp och problem

På fredagens presskonferens menade David Moyes att uppehållet efter förlusten mot Olympiacos har varit både positivt och negativt för United. Han passade också på att berömma Tom Cleverley och berättade att Nemanja Vidic fortsätter som kapten för United.

United var spellediga förra helgen då den tänkta matchen mot Manchester city blev uppskjuten eftersom city spelade final i ligacupen. Då det var uppehåll för landskamper i onsdags innebar det en onödigt lång tid utan Unitedmatch. David Moyes ser både fördelar och nackdelar men uppehållet:

”Lite både och. Det gav några spelare en möjlighet att få speltid. Darren Fletcher fick en match med Skottland. Chicharito och Shinji Kagawa spelade också, spelare som inte har medverkat så mycket som vi skulle ha önskat.

”Men det var definitivt också ett hinder, direkt efter en dålig insats och ett dåligt resultat mot Olympiacos. Vi ville rätta till det mycket tidigare men så som det artade sig med ligamatcherna hade vi ingen match.”

United ställs mot West Brom imorgon och möter då ett lag i desperat poängbehov. West Broms manager Pepe Mel har sex matcher utan seger sedan han tog över och West Brom är i allra högsta grad inblandat i kampen om att undvika degradering. Moyes vill dock inte veta av att Mel skulle vara pressad:

”Vart fick du det ifrån? Ett rykte eller från West Broms ordförande? Om du inte får det från honom borde du inte prata om det då det bara är ett rykte och du kan inte gå på rykten.

”Om du inte vinner matcher så har [pressen] givetvis rätt att prata om det men jag skulle säga att jag inte för en minut skulle tänka på den här situationen. Sex matcher efter att de tog in en ny manager, jag skulle vara väldigt överraskad om Pepe Mel är pressad [för sitt jobb] för tillfället.”

Förbättringar krävs både offensivt och defensivt

Att United har haft problem att göra mål under säsongen kan inte ha undgått någon. United är dock förhållandevis svaga även defensivt, något som inte diskuteras lika flitigt. Uniteds manager menar att United behöver förbättra sig både framåt och bakåt:

”Jag tycker att nyckeln är att förbättra alla saker. Jag vill ha kreativitet och tycker att Juan Matas ankomst och hans samarbete med Rooney och Robin som jag har sitt på slutet har hjälpt den kreativiteten.

”Jag vill säkerställa att när de kreativa spelarna inte gör mål, eller chanserna inte kommer, så håller vi tätt bakåt och inte släpper in några mål eftersom du då inte behöver jaga matchen.

”Vi behöver komma tillbaka till att skapa fler möjligheter än vi har gjort. Vi har spelat ganska bra i matcher men inte gjort mål och tagit våra chanser. Lag kanske har försvarat och kontrat och vi har släppt in ett mål och behövt jaga matchen lite mer.

”När vi har haft tendensen att göra det första målet så har vi gått vidare och fått positiva resultat. Jag tycker att vårt spel bitvis har varit bra men jag tycker inte att vi har haft resultaten och vi behöver få resultaten för att förbättra oss, det är ett som är säkert.”

Cleverley får beröm

Tom Cleverley har varit i fokus under veckan efter att en vansinnig namninsamling genomfördes i protest mot att Cleverley var uttagen till det engelska landslaget. Detta var inget som Moyes uppskattade:

”Först och främst är jag överraskad att media plockar upp något från sociala medier och gör en stor sak av det på det sättet det kom fram i första läget.

”Tom Cleverley är en fantastisk ung spelare som utvecklas hela tiden. Han är fantastisk på att träna, en spelare som är först ut varenda dag. Han gör sitt bästa på träning och ger aldrig mindre än 100 procent.

”Från mitt perspektiv är det anledningen till att Tom kommer att bliv framgångsrik. Men jag är lite överraskad att folk i media bevakar den här typen av saker och att du skulle ställa den typen av fråga till mig.”

Vidic kvar som kapten

Tidigare i veckan stod det klart att Nemanja Vidic kommer att spela för Inter nästa säsong. Moyes förklarar dock att Vidic kommer att fortsätta bära kaptensbindeln under sina sista månader som Unitedspelare. Moyes indikerar dock att han kommer att försöka ge speltid till lagets yngre mittbackar:

”Det förändras inte. men vi har några matcher kvar innan säsongen är slut och jag har några unga mittbackar som jag vill se. Jag vill att de ska visa mig vad de är kapabla till och jag kommer att se fram emot att introducera dem under de sista månaderna.”

Skadeläget

Vi fick som vanligt ingen information om skadeläget under presskonferensen. Tidigare på fredagen rapporterade dock Mirror att Jonny Evans behöver ytterligare tre veckors rehabilitering innan han är redo för comeback.

Javier Hernandez skadade sitt knä i onsdagens landskamp mot Nigeria och torde inte vara tillgänglig imorgon. Phil Jones och Rafael da Silva borde dock vara redo för comeback imorgon.

Uniteds skadelista inkluderar även Nani och där har vi inte fått någon uppdatering sedan i början av februari, då prognosen var att portugisen skulle vara tillbaka i mars.

Moyes tackar supportrarna

I Uniteds magasin 12th Man, som klubbens säsongskortsinnehavare får fyra gånger per säsong, var David Moyes mycket tacksam för det stöd som han har fått.

Moyes, eller hans spökskrivare, skriver:

”Även om jag visste att jobbet skulle bli en utmaning när jag tog det, så var den svåra säsongen vi har upplevt inget jag kunde föreställa mig, vilket jag är säker på är fallet även för er supportrar – och mina spelare, min stab och jag är desperata att kompensera för det.

”Ni är vana att se ett framgångsrikt Manchester United och det stöd som ni har gett spelarna och mig genom säsongen har varit otroligt. På bortaplan har de resande supportrarna fortsatt att vara bäst i landet medan er orubbliga tro har varit märkbar och mycket välkommen på Old Trafford. Att stödja ditt lag när de vinner är enkelt men mycket svårare när saker inte går så bra, och lojaliteten ni har visat oss har varit magnifik.

”Vart vi än vänder oss har folk utanför klubben massor att säga om Manchester United, men vi har alla hållit samman under några tuffa stunder den här säsongen och min fasta tro är att, på lång sikt, så kommer vi alla att komma ut på andra sidan, starkare med erfarenheterna. Allt vi har gått igenom kommer att göra oss ett bättre, starkare lag och klubb i framtiden.

”Genom åren har ni sett några fantastiska vinnande lag här och, med tid, har jag absolut ingen tvekan om att vi kommer att se fantastiska vinnande lag här igen. Ett stort steg mot det kommer att vara att förvandla Old Trafford tillbaka till det fort det länge har varit känt som, och vi kommer att göra allt i vår makt för att få de positiva insatser och resultat för att göra det, så att vi kan ge er säsongskortsinnehavare och alla våra supportrar något att ropa på.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com, Mirror.co.uk