Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes mycket nöjd efter segern

David Moyes var mycket nöjd sedan United bortabesegrat West Brom med 3-0. Uniteds manager tyckte att United gjorde en riktigt bra match och berömde flera av sina spelare, med extra beröm till högerbacken Rafael da Silva.

”Jag tycket att Robin och Wayne var fantastiska. Mata och Adnan också. Men vi behövde också en bra defensiv prestation så, överlag, är jag nöjd,” kommenterade Moyes.

”Planen var väldigt livlig, den torkade lite och det var inte enkelt att passa bollen men vi såg mycket starkare ut framåt och såg ut ha en bättre chans att göra mål än vi har haft i andra matcher. Jag poängterade att vi behövde försöka anfalla mer och ha ett bättre spel framåt och jag tycker att vi gjorde det.

”Jag tyckte att Smalling och Jones spelade riktigt bra. Smalling var fantastisk för England också, av allt att döma, medan Jones är en väldigt bra spelare. Han har varit borta en månad och behövde försöka ge honom några minuter då vi har några stormatcher som kommer. Vi behövde säkerställa att han är redo att spela och de båda gjorde ett fantastiskt jobb.

”Det var en riktigt bra nick av Phil [på det första målet], efter att Rafael gjorde ett bra arbete på högerkanten och fick frisparken. Robins framspelning var enastående och, tack och lov, kom Phil före sin försvarare och gjorde mål.”

Robin van Persie blev utbytt redan efter en timme, något som dels berodde på att Van Persie hade en varning och dels att han spelade 90 minuter för Holland i onsdags. Efter sin varning drog Van Persie på sig en ny frispark och West Brom tyckte att han skulle få ett nytt gult kort. Moyes tycker dock att domaren gjorde rätt som nöjde sig med en varning:

”Jag tyckte att det var en frispark men han förtjänade inte ett gult kort. Jag skulle alltid byta ut honom då han spelade 90 minuter för Holland i veckan. Jag sa faktiskt till honom på hotellet att jag skulle försöka byta ut honom vid det rätta läget i matchen så det gjorde beslutet enkelt. Jag hade inte råd att ha honom i ännu en duell och ge domaren ett beslut att fatta.”

Rafael da Silva var tillbaka i laget efter skada och stod för en riktigt bra insats. Högerbacken vann frisparken som resulterade i Uniteds första mål och slog ett utsökt inlägg som Wayne Rooney enkelt kunde nicka in i mål. Moyes tycker dessutom att Rafael kunde ha gjort något mål:

”Jag måste nämna Rafa. Han hittade ett fantastiskt inlägg för Waynes mål och han var involverade i uppbyggnaden till det första också. Han borde antagligen ha gjort ett eller två själv, kanske när han kom förbi backen i första halvlek. Det var några riktigt bra prestationer i laget, mycket bättre än vad jag har sett på ett tag.”

Rafael tvingades tyvärr, som så ofta förr, lämna planen med en skada. Moyes hade inte mycket information att ge oss men mellan raderna läser vi att det nog var en försiktighetsåtgärd:

”Jag tror att han fick en spark på fotleden. Det var vad jag fick höra, han tog en smäll i en tackling med tio minuter kvar att spela. Han haltade så jag ville inte riskera det något mer.”


Källa: Manutd.com