Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United öppnar nytt medicinskt center

Manchester United har idag öppnat ett nytt medicinskt center på träningsanläggningen Carrington.

Centret öppnas i samarbete med partnern Toshiba Medical Systems och förhoppningen är att det ska ge United fördelar vad gäller att förebygga, upptäcka och rehabilitera skador men också förbättra spelarnas hälsa och öka deras möjligheter till långa karriärer. Centret uppges vara det första av sitt slag i världen och ska ge United unika fördelar.

United har de senaste åren ofta varit bland de mest skadedrabbade lagen, något undertecknad ofta har kritiserat. Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa Uniteds möjligheter att så ofta som möjligt ha en full trupp att tillgå inför matcher.

Uniteds klubbdoktor, Steve McNally, kommenterar:

”Vårt samarbete med Toshiba Medical Systems som tillhandahåller faciliteter av högsta klass för undersökningar med ultraljud, MRT [magnetisk resonanstomografi, red. anm.] och CT [datortomografi, red. anm.] blir det första i världen, och ger en unik möjlighet att utforska förmågan inom medicinsk bildvetenskap inom elitidrottsområdet. Jag är inte bara uppspelt för förbättrad sjukvård för spelare, atletisk utveckling och i slutändan förbättrade prestationer, utan de innovativa applikationer som vi hoppas utveckla genom det här samarbetet kan komma att föras över och vara till nytta även för sjukvården för den allmänna befolkningen.”

David Moyes flikade också in med några positiva ord:

”Jag är mycket belåten att den här faciliteten är i bruk. Det är inte bara medicinsk teknologi av högsta klass, det kommer också hjälpa oss att upptäcka tidiga tecken på skador och hjälpa hos att förbättra rehabiliteringsprocessen, något som kommer att ge återbäring under många år framöver.”


Källa: Manutd.com