Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Brom – United

Inte en dag för sent så stod Manchester United för en bra insats när West Bromwich besegrades på The Hawthorns med 0-3. Målskyttarna för dagen hette Phil Jones, Wayne Rooney och Danny Welbeck.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Trots viss WBA-press i inledningen så tvingades inte DDG visa särskilt mycket av sitt kunnande. Stabil i luftspelet och hade därtill någon reflexräddning, vilket höjer betyget ett halvt snäpp över godkänt.

Rafael
8

Utbytt 87´. En assist. Riktigt kul att se hur Rafael fullständigt ägde sin högerkant. Aktiv framåt och stabil bakåt. Fick kröna insatsen med en finfin assist till det snygga 0-2-målet.

Chris Smalling
6

Det var lite darrigt bakåt emellanåt och Smalling med kollega hade inte alltid full koll, men det blev bättre ju längre matchen led och Smalling kommer ändå undan med godkänt

Phil Jones
6,5

Ett mål. Samma som ovanstående plus att han nätade genom en nick på RvP:s frispark efter att ha hittat en obevakad yta i straffområdet.

Patrice Evra
6,5

Fyllde liksom Rafael på framåt en del, men inte samma utsträckning. Skötte i övrigt sina uppgifter på ett helt okej sätt.

Marouane Fellaini
7

Ett stort kliv i rätt riktning för vår afrotank som vann mycket boll och dessutom fördelade den bättre än tidigare. Ägde mittfältet tillsammans med nedanstående.

Michael Carrick
7

Även Carrick var duktig och han luckrade många gånger upp WBA-försvaret med hjälp av sina passningar. Detta var en av flera bidragande orsaker till Uniteds, för dagen, dynamiska anfallsspel.

Juan Mata
7,5

Mata trivdes fint när Rafael fyllde på bakifrån och nöjde sig inte med att spela ytter utan klev inåt i banan så fort tillfälle gavs. Var involverad i förarbetet till de två sista målen, men fick tyvärr inga poäng med sig den här gången. En insats som bådar mycket gott inför framtiden.

Wayne Rooney
7,5

Ett mål. En assist. Nätade med huvudet efter ett riktigt mönsteranfall till 0-2 för att senare servera Welbeck med en suverän genomskärare som gav 0-3. I övrigt var han aktiv och löpvillig, vilket skapade yta för lagkamraterna.

Adnan Januzaj
6,5

Utbytt 76´. Varnad. Utmärkte sig kanske lite mindre än normalt, men var helt klart en viktig kugge i Uniteds rörliga anfallsspel.

Robin van Persie
6,5

Utbytt 63´. En assist. Varnad. Slog en fantastisk frispark till Jones ledningsmål. I övrigt så minns vi kanske främst hans något huvudlösa agerande när han sånär drog på sig sitt andra gula vid ställningen 0-1. Han såg inte överlycklig ut när Moyes valde att ta honom av planen strax därefter.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 63´. Ett mål. Att ta RvP av planen visade sig vara ett bra drag av Moyes. Welbeck var på hugget och fick kröna insatsen med ett mål efter en väl avvägd löpning och ett kyligt avslut.

Shinji Kagawa
n/a

Inbytt 76´. Ville mycket men krånglade till det lite i mina ögon.

Nemanja Vidic
n/a

Inbytt 87´. Tog inte över kaptensbindeln från Evra när han gick in. Blir intressant att se vilken roll Vida har under resten av säsongen. Trots att Moyes säger att han kommer att fortsätta som kapten och att vara viktig kugge så tyder möjligen petningen från start och det sena inhoppet på annat.