Inför: United – Liverpool

På söndag vänds hela fotbollsvärldens ögon mot Manchester och Drömmarnas Teater, Old Trafford. Det vankas titanmöte mellan Englands två överlägset mest framgångsrika klubbar. Det är Manchester United mot Liverpool.

Manchester United

Manchester United

Skador Nani (hamstring, inget datum)
Tveksamma Evans (vad), Hernandez (knä), Rafael (vrist)
Avstängda
Form
F O O V F V
Position 6 | 28 | 14-6-8 | 46-31 | 48
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (11)
Disciplin 52 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Jones-Vidic-Evra
Cleverley-Carrick
Mata-Rooney-Welbeck
van Persie

David Moyes välkomnar Liverpool till Old Trafford och behöver verkligen en seger. Inte så mycket för tabelläget, utan för att han och laget behöver en stor seger. Förutom segern mot Arsenal i november har United inte vunnit mot något av topp 9-lagen och behöver all positiv energi de kan få inför ödesmatchen mot Olympiakos nästa vecka. Senast vann United mot West Bromwich med 3-0 och har faktiskt tre raka ligamatcher med hållen nolla bakåt. Tre bortamatcher faktiskt, mot Arsenal och Crystal Palace också.

Det innebär att David de Gea är ännu mer given än vanligt mellan stolparna. Framför honom hoppas vi att Rafael står redo för spel till höger i backlinjen. Då Jonny Evans är osäker och Smalling tillsammans med Phil Jones spelade senast samt att Vidic fanns på bänken. Vidic borde inte göra några fler minuter den här säsongen med tanke på att han lämnar i sommar men jag tror inte att Moyes vågar starta utan honom. Bredvid honom är Phil Jones högaktuell då han besitter en snabbhet som varken Vidic eller Smalling kan matcha och det behövs mot Suarez och Sturridge. Evra är lika given till vänster som De Gea är i målet.

På mitten startar Carrick och bredvid honom är det frågan om det blir Cleverley och Fellaini. Fellaini gjorde sin kanske bästa match hittills mot West Brom och bör få fortsatt förtroende med tanke på det, men Moyes kan komma att föredra Cleverleys löpstyrka mot ett rörligt Liverpool lag. Framåt är det frågan om Moyes fegar ur med Valencia eller Young på ena kanten eller vågar spela Januzaj. Jag tror att det kan bli Welbeck då hans hjärta och förmåga att pressa kan komma att föredras. Robin van Persie har hyllat managern i veckan och startar på topp, han har gjort mål i två av sina tre möten med Liverpool sedan han kom till United.

Liverpool

Liverpool

Skador Enrique
Tveksamma Leiva, Sakho
Avstängda
Form
O V V F V V
Position 2 | 28 | 18-5-5 | 73-35 | 59
Bästa målskytt Suarez (24)
Disciplin 40 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Mignolet
Flanagan-Skrtel-Agger-Johnson
Henderson-Gerrard-Coutinho
Sturridge-Suarez-Sterling

Liverpool kommer till matchen i bra form. Laget har gjort flest mål i ligan och har en dödlig duo längst fram, Sturridge och Suarez har gjort 18 respektive 24 mål i ligan. Unge Raheem Sterling har också varit i strålande form på sistone och på mitten har Coutinho imponerat likaså. Problemen ligger i defensiven och det ska United kunna utnyttja. Skrtel och Agger är inte två av ligans bästa mittbackar och även om John Flanagan har haft en positiv formkurva så är det en medioker spelare som hade enorma problem mot Uniteds U21 för några månader sedan. Glen Johnson är ett hot offensivt, men är även han ganska så suspekt defensivt.

Hur som helst så är Liverpool favoriter på Old Trafford för första gången på över tjugo år och har, till skillnad från United, ett välfungerande spelsätt och en tränare som är väldigt flexibel med sina spelsystem och med sina taktiska förändringar under matchens gång. Det kommer bli oerhört tufft att besegra gästerna, men det blir även svårt för gästerna att ta med sig tre poäng.

Historik

United mot Liverpool

Totalt 189 75-51-63 261-242
Ligan 161 63-44-54 224-211
Hemma 89 46-27-16 149-81
Sista sex
F V V V F V
Sista sex hemma
V V V V V V
2013-09-25 (LC) United-Liverpool 1-0
2013-09-01 (PL) Liverpool-United 1-0
2013-01-13 (PL) United-Liverpool 2-1

Manchester United och Liverpool är Englands två framgångsrikaste klubbar med 20 respektive 18 ligatitlar och utgör den hetaste rivaliteten i landet. Historiskt sett har United ett övertag, och framförallt hemma på Old Trafford där Liverpool endast 16 gånger lämnat med tre poäng i bagaget. United har vunnit 10 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Merseyside-laget. Lagen har mötts två gånger under säsongen, i ligan vann Liverpool på Anfield med 1-0 efter mål av Sturridge medan United segrade i ligacupen med samma siffror efter mål av Javier Hernandez.

Manchester United – Liverpool

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndagen den 16 mars 2014, 14.30
Domare: Mark Clattenburg
Odds: United 2,45 | Liverpool 2,75 | oavgjort 3,3
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS