Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Persie: Jag vill stanna

Den här säsongen har det florerat en hel del rykten om att Robin van Persie inte trivs i United. Nu säger dock Van Persie att detta inte stämmer och att han vill stanna i klubben efter att hans nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2016.

Det är i Uniteds officiella matchprogram, United Review, inför söndagens match mot Liverpool som Van Persie har låtit sig bli intervjuad. Han tar tillfället i akt att förklara att det inte stämmer att han vantrivs i United eller att han har några problem med David Moyes.

En besviken Van Persie uttalade sig efter förlusten mot Olympiacos på ett sätt där det verkade som att han kritiserade sina lagkamrater. Det följdes upp med ett trist kroppsspråk då han blev utbytt mot West Brom i söndags. Därefter fick han hel del kritik och det framkom en del rykten om att han vill lämna United. Nu gör han sitt bästa för att tysta detta.

”Jag har inga problem med att mina insatser granskas och att folk kritiserar vad jag har gjort på planen. De får gärna prata om mitt spel 24/7, och en hel del av de åsikterna och kritiken kan faktiskt vara korrekt. Så jag har inga problem med det.

”Vad jag vill adressera är situationen där folk själva tar på sig att tänka för mig, att förutsätta saker eller tolka saker som om de är mig. Sista gången jag kollade satt mitt huvud fortfarande kvar på min kropp, så jag är den enda som vet exakt vad jag känner och det är inte vad jag eller fansen har läst.

”Sanningen är att jag är väldigt glad i den här klubben. Jag skrev på för fyra år och jag skulle gärna stanna ännu längre, bortom de kommande två åren som jag har kvar på mitt kontrakt. Det är så jag känner det, även om det inte är vad som har antytts i media.

”Jag är väldigt nöjd med mina lagkamrater och jag är väldigt nöjd med min manager och hans stab. Träningssessionerna vi har på träningsanläggningen är fantastiska och jag lär mig massor från dem varje dag. Jag har varit en professionell fotbollsspelare i tolv år nu och det är ingen tvekan om att jag lär mig nya saker och utvecklas med David Moyes.

”Som jag sa, prata om mina prestationer eller prata om en tackling som var för sen. Jag har inga problem med det. Men det går för långt när folk börjar antyda, bland andra saker, att jag har ett dåligt förhållande med managern. Det är inte alls sant.

”Under de senaste åren har jag börjat titta närmare på sättet som tränarna arbetar för att lära från dem, inte bara här i klubben men med landslaget också. Jag har jobbat med några briljanta tränare och jag har fått ett stort intresse för alla metoder som de använder och de beslut de fattar.

”Jag kan berätta för dig att Moyes sessioner och sakerna han säger till laget träffar helt rätt. Jag gillar verkligen att arbeta under honom och jag helt övertygad om att saker kommer att bli bättre och att vi kommer att vända på det.

”Det finns en ömsesidig respekt mellan och och arbetsmiljön är faktiskt bra. Han vill verkligen att saker ska fungera här i Manchester United och jag vill detsamma, precis som de andra spelarna. Vi jobbar alla hårt för att få det att fungera.”


Källa: United Review Via: Manutd.com