Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: En utav de värsta dagarna någonsin

Rooney beskriver förlusten mot Liverpool som en utav de värsta dagarna någonsin i sin karriär, samtidigt som har berömmer motståndarlagets spel. Det direkt avgörande var ju alla tre straffar som gick emot United, några som Rooney själv inte vill kommentera för mycket.

”Det är en utav de värsta dagarna jag någonsin haft i min fotbollskarriär. Det är svårt att ta. Du måste ge Liverpool beröm – de spelade bra – men det är svårt att ta. Ingen vill förlora, speciellt inte på det här viset, på din egen arena. Det är inte roligt.”

Att ligga under efter en straff var hårt att ta,” sa Rooney. ”Vi hade en matchstrategi för den andra halvleken, vilken försvann när de fick den andra straffen så tidigt [inom 30 sekunder].Det gjorde att vi fick en väldig uppförsbacke. Efter det hade vi ett par chanser där jag tänkte att om vi gjorde ett så kunde vi har gjort ett andra och kanske hade vi kunnat göra det.”

”Att sedan släppa in ett tredje mål, även om de missade den, var ett väldigt hårt slag mot oss. Vi jagade sedan matchen med tio spelare. Det gjorde det svårt för oss och de höll bollen bra och spelade ut matchen.”

Om de tre straffarna som United fick emot sig svarade Rooney på detta sätt:
”Jag har inte sett straffarna i repris, men från min position tyckte jag inte att vi kunde argumentera mot dem.”


Källa: Manutd.com