Inför: United – Olympiacos

Efter en söndagens förnedring är det dags för nästa stora utmaning på Old Trafford. Olympiacos skall övervinnas med ett underläge på 0-2. En reaktion från spelarna är väl inte för mycket att vänta sig efter matchen senast?

Manchester United

Manchester United

Skador
Tveksamma Evans (vad), Hernandez (knä), Nani (hamstring), Smalling (hamstring)
Avstängda
Otillgänglig Mata
Form
O O V F V F
Position 7 | 29 | 14-6-9 | 46-34 | 48
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (11)
Disciplin 53 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Evans-Jones-Evra
Carrick-Fellaini
Valencia-Rooney-Welbeck
RVP

Med ett 0-2 resultat att vända på agendan har David Moyes och hans trupp en tuff och svår uppgift framför sig. Denna klubben och detta laget med många av just dessa spelare har lyckats med vändningar likt den som behövs imorgon vid upprepade tillfällen tidigare. Saken är den att nu är det är inte som tidigare utan det är ett lag som skall springa ut på gräsmattan på Old Trafford där de har förlorat ovanligt många gånger jämfört med föregående säsonger. Jobbig läsning blir det om man väljer att se till alla matcher under 2014 då hela 8 av 14 matcher har slutat med förlust.

Bortsett från allt mörker, från all hemsk statistik återstår trots allt en klubb och dess supportrar som är fullt kapabel att leverera när det behövs. Frågan är bara om spelarna kan göra det imorgon? Juan Mata är som vi vet inte tillgänglig för spel så det återstår att se vem som tar hans plats. Varken Ashley Young eller Antonio Valencia har visat på någon större form på sistone men antagligen blir det någon av de två som får ersätta. Intressant vore om Moyes skulle våga satsa offensivt med Kagawa i en av de två defensiva positionerna så att Rooney inte hamnar så långt ner i plan samt huruvida RVP faktiskt startar?

Olympiacos

Olympiacos

Skador
Tveksamma Olaitan, Saviola
Avstängda
Form
V V V F F V
Position 1 | 29 | 25-2-2 | 81-14 | 77
Bästa målskytt Saviola (11)
Disciplin 26 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Roberto
Maniatis-N’Dinga-Peréz-Holebas
Manolas-Marcano-Salino-Campbell
Dominguez-Olaitan

Hemma på Karaiskakis Stadium levererade de så omtalade hemmafansen samt laget med besked. Nog för att bortalaget  inte bjöd på något spel av större kvalitet så imponerade Olympiacos. Nu skall de resa till England, ett land där de inte alls trivs om man ser till resultatlistan: förlust i samtliga 11 matcher. På Old Trafford har de fått åka hem med 0-3 och 0-4 i bagaget.

Vi måste fortsätta jobba hårt och den som tror att det räcker med 2-0 misstror sig, sade tränare Míchel inför onsdagens match. ”Vi är här för att skapa historia” sade målskytten från matchen i Pireus, Domínguez, på presskonferensen. Återstår att se om grekiska mästarna skall ta sig vidare till en kvartsfinal för första gången sedan 1999.

Historik

United mot Olympiacos

Totalt 5 4-0-1 12-4
Champions League 5 4-0-1 12-4
Hemma 2 2-0-0 7-0
2014-02-25 (CL) Olympiacos-United 2-0
2001-10-10 (CL) Olympiacos-United 0-2
2001-10-23 (CL) United-Olympiacos 3-0
2002-10-01 (CL) United-Olympiacos 4-0
2002-10-23 (CL) Olympiacos-United 2-3

Hur det gick när lagen möttes senast nere i Grekland vill vi nog alla glömma men innan det ser statistiken bra ut för United. Tidigare möten har alla fyra slutat med vinst.

Manchester United – Olympiacos

Turnering: Champions League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 19 mars 2014, 20.45
Domare: Bjorn Kuipers (Holland)
Odds: United 1,45 | Olympiacos 6,25 | oavgjort 4,6
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS