Matchrapport: United – Olympiacos 3-0

United lyckades med att vända det tunga underläget i Champions League via ett hat-trick av Robin Van Persie. Två mål i den första halvleken med stor hjälp av Ryan Giggs och Wayne Rooney. I den andra satte han själv en frispark och för att sedan skada sig precis i slutet av matchen. Oavsett vilket lag vi kommer att få möta efter lottningen på fredag kommer det att bli väldigt tufft men ack så härligt att vara vidare.

David Moyes valde följande elva från start:
De Gea
Rafael Jones Rio Evra
Valencia Carrick Giggs Welbeck
Rooney RVP

Bänk: Lindegaard, Fellaini, Fletcher, Januzaj, Kagawa, Young, Chicharito

Noterbart med truppen var att Giggs var tillbaka i startelvan efter en tid utanför samt att varken Vidic eller Cleverley fick en plats i truppen. Nani skall ha varit tillbaka efter en lång tids frånvaro men enligt vissa källor skall portugisen ha setts på en bowlinganläggning ett par timmar innan match.. huruvida detta påverkade hans medverkan får vi kanske aldrig reda på men oavsett vad så var det ett rykte vi inte behövde en kväll som denna. På bänken fanns ett par alternativ att använda sig av om det skulle behövas i framförallt Kagawa och Januzaj.

Matchen

Matchen inleds med ett förväntat högt tempo och pådrivande av hemmafansen, dock få relevanta anfall att rapportera om under de inledande tio minuterna. Det tycktes svårt för spelarna att skapa någonting framåt genom sedvanlig press och boll ut på kanterna. Det var istället när Ryan Giggs fick tag om bollen som det hände saker. En snabb yttersida och bollen fram till Welbeck som dras ner vilket resulterar i en varning för Manolas i Olypiacos. Gult kort fick även Dominguez när han tacklade Valencia på passning från Giggs. Michael Carrick ville inte vara sämre utan även han passade på att dra på sig en onödig varning och då hade de inte spelat många minuter fotboll på Old Trafford. Att det hände saker när Giggs fick bollen, ja, på kort tid resulterade två stycken väldigt precisa och inlägg från walesaren i en stolpträff på nick från Rooney och en straff efter att RVP blivit neddragen inne i straffområdet. Straffen var inte mycket att snacka om och inte heller några tveksamheter i avslutet som betydde 1-0 (1-2). Holländaren skulle få en betydande roll denna matchen men inte bara genom målskytt då han minuter efter målet hittade Evra med en fin hörna vilket tvingade Roberto i målet till en kvalificerad räddning.

Olympiacos då? Frånsett ett par halvchanser i inledningen av matchen så fanns det inte mycket att rapportera om förrens några minuter innan paus då David De Gea fick göra två oerhört imponerande reflexräddningar för att hålla United kvar i matchen efter en snabb kontring av de grekiska mästarna. Precis innan domaren kunde blåsa av för halvtidsvila skickade Giggs iväg ännu ett fantastiskt inlägg fram till Rooney som tog ner och serverade RVP som kunde sätta det så viktiga kvitteringsmålet. Viktigt mål!

Om Van Persies andra mål för kvällen var viktigt så innebar hans tredje för kvällen ett vidare avancemang och en fantastisk reaktion från spelare som fans på Old Trafford. Frisparken såg inte otagbar ut för Roberto i målet men vem bryr sig om det nu? Efter målet syntes det att Olympiacos flyttade upp sina positioner samtidigt som United föll djupare och djupare, något som Moyes syntes tydligt missnöjd med och han viftade för fullt för att försöka få upp laget. Efter en timme spelad drar Evra på sig ett gult kort vilket innebar att han är avstängd i nästkommande match. Nyss nämnda fransman blev enkelt bortgjord av Leandro som tog sig in i straffområdet och hittade Fuster som ej lyckades överlista De Gea i målet. I slutminuterna får RVP en smäll bakifrån på ena knäet vilket gjorde att han tvingades bli utburen på bår och byttes av mot Fellaini som tog platsen längst upp på topp. Laget lyckades hålla undan och är alltså vidare till kvartsfinal!

Efterreflektion

Puh! Otroligt skönt och härligt att vara vidare men tanken på vilka lag vi kommer att få möta är tung. För skall jag vara ärlig kan jag inte se att vi skall kunna hota något av de kvarvarande lagen. Visst, Atletico är förhållandevis nya i detta sammanhanget och Dortmund är skadefyllt och försvagade jämfört med föregående säsong men jag kan inte se oss slå dem. Men, hoppet är ju det sista som överger en..

Det var härligt att höra fansen överrösta efter-matchen-intervjuerna med Rooney och Giggs med att sjunga ”Giggs will tear you apart again” och ”20 Times”. De var för övrigt lika imponerande som tidigare denna säsongen och äntligen fick de och vi här hemma något att vara lyckliga över!

Oroande skada för Van Persie, hoppas att det bara är en lårkaka men såg illavarslande ut. Likaså att Evra drog på sig en varning vilket innebär att ALEXANDER BÜTTNER kanske skall få möta spelare som Gareth Bale, Cristiano Ronaldo eller varför inte Neymar eller Messi? Eller kliver Ryan Giggs (41) ner på vänsterbacken, vilket hänt förr, och tar hand om det arbetet? Återstår att se hur David Moyes hanterar det.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS