Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Fansen är fantastiska

Både Wayne Rooney och Ryan Giggs fick prata med Sky Sports direkt efter avblåsning på kanten utav Old Traffords gräsmatta, med en sjungandes publik i bakgrunden. Båda valde att hylla den stämning som har varit på hemmaplan de senaste matcherna, och hoppas nu att detta resultat är det som får laget på fötter igen. Giggs stod för ett par fenomenala crossbollar, två som ledde fram till mål, och såg lika ung ut som en nykläckt kyckling. Rooney stod för en assist och hoppade över bollen när van Persie gjorde sitt och lagets tredje mål för kvällen.

Vad är den främst bidragande faktorn till att ni lyckades vinna ikväll?

”Det var viljan att vinna. Som du kan höra [i bakgrunden], speciellt av fansen, har stöder varit fantastiskt,” säger Rooney.

”Mot Liverpool var de fantastiska. De var fantastiska igen ikväll och vi glädjes verkligen för dem.”

Rooney erkände även att spelarna verkligen ville ge tillbaka något till Moyes: ”Självklart ville vi göra det. Vi var även skyldiga oss själva ett bra resultat. De här fansen, tränaren, allihopa.”

”Det här är ett jättebra resultat och förhoppningsvis kan det ge oss en nystart och även vara starten på någonting riktigt speciellt.”

Giggs: Vi måste fortsätta spela bra

Ryan Giggs var förvånad över valet av startelvan, då han själv började på planen, men den spelande legenden storspelade på mittfältet. Giggs själv ville även han hylla publiken som gav laget stöd.

”Vi visste att det skulle bli svårt att inte släppa in ett mål när du själv har gjort tre, men vi lyckades med att hålla tätt med hjälp av publiken. Vi tog oss i mål.”

”Självklart hade vi press på oss, speciellt efter i söndags vilket var en besvikelse till både prestation och resultat. Vi var skyldiga våra fans det här då de var otroliga [mot både Liverpool och Olympiakos].”

Giggs, nu 40 år, hoppas att den här segern kommer att vara vändpunkten på United katastrofala säsong:

”Vi har tidigare haft bra prestationer och bra resultat, men har inte lyckats bibehålla detta. Det är det vi kommer att behöva göra nu, att fortsätta spela bra efter ett resultat som detta.”


Källa: SkySports.com