Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Inte ofta de går in

Wayne Rooney var huvudpersonen när United bortabesegrade West Ham med 2-0. Först gav han United ledningen med ett drömmål och sedan satte han även 2-0. De båda målen innebär att Rooney nu är Uniteds tredje bästa målskytt någonsin.

”Jag tror att det är instinktivt,” förklarade Wayne Rooney sitt drömmål då han med en magnifik halvvolley lobbade West Hams målvakt Adrian från halva plan.

”Jag vände, kollade snabbt och såg att målvakten var långt från sin linje. Jag har försökt det många gånger, men tack och lov gick den in. Du försöker göra dem på träning, du försöker på matcher men det är inte ofta de lyckas. När de gör det är det fantastiskt för mig och laget, som sätter oss i den positionen.”

David Beckham var på plats på Boleyn Ground och Rooneys mål – som tvivelsutan kommer att utses till säsongens snyggaste mål – kommer förstås att jämföras med Beckhams mål från halva planen mot Wimbledon, i början på säsongen 1996/97. Var Rooneys mål snyggare än Beckhams?

”Givetvis! Det är däruppe [med mina snyggaste mål] men jag skulle inte säga att det är min favorit. Målen [mot Newcastle och city] är mål som du försöker på träning och matcher och det är inte ofta de lyckas. När de gör det är det en fantastisk känsla.”

Efter den hemska förlusten mot Liverpool i söndags har humöret svängt för United med segrar mot Olympiacos och West Ham.

”Det var ett bra resultat idag efter förra veckan. Jag tycker att segern i onsdags mot Olympiacos har gett oss alla ett stort lyft och du kunde idag att vi har ett självförtroende genom hela laget. Det var en bra seger och jag är riktigt nöjd med det.

”Jag tycker att resultatet mot Olympiacos var massivt för oss i form av att lyfta fansen och lyfta oss själva efter förlusten mot Liverpool. Vi spelade en del härlig fotboll, även om jag är lite besviken på att vi inte satte en eller två av våra andra chanser för att göra matchen enklare för oss själva.

”Överlag spelade vi bra fotboll. Jag tyckte att vi försvarade oss riktigt bra. Jag tyckte att Michael Carrick, därbak i en svår match, var enastående för oss så det är mycket som är positivt för oss.

”Vi spelade fantastiskt som ett lag och jag tyckte att det var en del fantastisk kontringsfotboll från vår sida. Det är i Manchester Uniteds DNA och idag gjorde vi det, framför allt i första halvlek. Vi skapade en hel del problem och kunde ha gjort fler mål.”

Just kontringsfotbollen är något som de flesta lär hålla med Rooney om att United gjorde betydligt bättre mot West Ham än tidigare under säsongen.

De två målen mot West Ham innebär att Rooney nu har gjort 212 mål för Manchester United. Därmed passerar han Jack Rowley, som gjorde 211, och kliver upp som trea på listan över Uniteds bästa målskyttar någonsin. Fortfarande är det en bit kvar till tvåan Denis Law (237) och ettan Sir Bobby Charlton (249) men det är definitivt inom räckhåll för Rooney.

Närmast för United väntar derbyt mot Manchester city på tisdag:

”Det är en massiv match,” säger Rooney. ”Det är en viktig match för city också, för fansen och för spelarna. Det är en stor utmaning för oss och vi måste gå dit med självförtroende efter de två senaste matcherna. Jag ser fram emot det, jag är uppjagad och förhoppningsvis kan vi få ett bra resultat.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com