Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham – United

United tog en bekväm seger i bortamatchen mot West Ham. Slutresultatet skrev till 2-0 efter att Rooney skjutit båda målen, varav det första är säsongens snyggaste mål.

De positiva vindarna blåser igen för United, efter segrarna mot Olympiacos och West Ham. Mot West Ham stod United för en bra prestation och segern var egentligen aldrig hotad. Segerreceptet bestod av spelare i ständig rörelse och ett lag som alltid såg möjligheten att skapa en farlighet på kontring.

Uppgiften för David Moyes mannar nu är att se till att man tar med sig den senaste veckans prestationer och bygger vidare på dessa. Vi har blivit lurade tidigare under den här säsongen och när vi går in i morgondagens derby är vi beredda på en ny käftsmäll, även om vi förstås hoppas på något helt annat.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

De Gea behövde bara göra en enda räddning under matchen och den räddningen var va det enklare slaget. Målvakten plockade dock ner ett antal inlägg på ett bra sätt. Det bestående minnet av De Geas insats mot West Ham är dock den magnifika passningen till Mata. I slutet hade De Gea också en utmärkt utspark till Hernandez.

Rafael da Silva
6

Varnad. Rafael inledde matchen svagt, även om jag anser att varningen var felaktig, och hade inledningsvis stora problem med Downing. Han spelade dock upp sig efter hand och i slutet av matchen var han stark. Det är dock tendenser vi har sett på sistone från Rafael och han måste hitta ett sätt prestera från start.

Michael Carrick
7,5

Mittfältaren Carrick hade förstås en del problem som mittback. Det hör till sakens natur att en spelare som Carrick får problem mot en spelare som Carroll. Det kan dock konstateras att även om det emellanåt såg skakigt ut i Uniteds försvar så resulterade det egentligen inte i en enda vass målchans för West Ham. Carricks passningsskicklighet gav också United stora fördelar i uppspelsfasen.

Phil Jones
7

Jones fick ta det stora ansvaret i luftrummet och på det stora hela stod han för en kompetent insats.

Alexander Buttner
6

Vi noterade inga uppenbara misstag från Buttners sida. Han var dock mindre aktiv offensivt än vad vi är vana att se honom. Är han förstaval på positionen mot Bayern? Well, som skadeläget ser ut är det mycket möjligt att han är det enda alternativet, något som känns väldigt otryggt.

Marouane Fellaini
7,5

Fellaini föll ner och tog ett stort ansvar när West Ham matade långbollar mot straffområdet. Belgaren har varit bra efter återkomsten från skada (ja, bortsett från Liverpoolmatchen i alla fall) och börjar visa tecken på varför han värvades till United. Han borde ha gjort mål på nicken i matchinledningen och han borde förmodligen ha fått straff i slutet på matchen.

Darren Fletcher
7

Fletcher har inte spelat så mycket fotboll på slutet men det märktes inte. Han är trygg med bollen och han försöker alltid spela framåt. Han är trygg i positionsspelet och är en pjäs som lagkamraterna kan hålla i handen – vilket verkligen behövs den här säsongen.

Ashley Young
6

1 assist. Young är faktiskt involverad i båda målen, först med en planlös undanrensning före Rooneys drömmål och sedan med ett misslyckat inlägg som mittbacken obegripligt placerade på Rooney. I övrigt gör Young inget större väsen av sig och det var ofta tydligt att han inte är på samma nivå som Kagawa, Mata och Rooney.

Juan Mata
7

Utbytt 78. Mata var ofta involverad i spelet och det är väldigt mycket kvalitet i hans aktioner. Snabb i tanken och snabb i fötterna. Det går dock inte att komma ifrån att Matas fina spel inte resulterade i några mål för United.

Shinji Kagawa
7

Kagawa visar att han kan vara användbar även med vänsterkanten som utgångspunkt. Han är, precis som Mata, kvick i tankar och fötter. Kagawa, precis som Mata, lämnar dock matchen utan mål och assist. I Matas fall kan detta till viss del ursäktas av att han är ny i klubben och att han har några assist i tidigare matcher men den ursäkten håller inte för Kagawa. Det är svårt för Moyes att motivera Kagawas plats i startelvan när det bästa japanen lyckas leverera är intentioner.

Wayne Rooney
8

Utbytt 77. 2 mål. Rooney stod för ett ögonblicks magi när han sköt 1-0. Det ögonblicket räcker för ett bra betyg men Rooney nöjde sig inte där. Det var förvisso en smal sak att göra 2-0 men det ska ändå göras.

Javier Hernandez
n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att bedömas.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att bedömas.