Inför: United – cityIkväll så gästas Old Trafford av Manchester city i en match som helt klart kan ta bort Uniteds möjlighet från att plocka hem en Champions League-plats om man inte vinner. Manchester-derbyt kantas av skador, speciellt från Uniteds sida, och motståndarna kommer att bli en svår nöt för David Moyes att knäcka.

Manchester United

Manchester United

Skador Van Persie (knä, slutet april), Vidic (ljumske, inget datum)
Tveksamma Evans (vad), Ferdinand (rygg), Smalling (hamstring), Valencia (öga)
Avstängda Vidic (andra matchen av två)
Form
V F V F V V
Position 7 | 30 | 15-6-9 | 48-34 | 51
Bästa målskytt Rooney (13)
Disciplin 54 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Jones, Carrick, Evra
Fellaini, Fletcher
Mata, Kagawa, Welbeck
Rooney

United har haft problem på hemmaplan denna säsong, det är ingenting som man ska skjuta under stolen. Senaste förlusten kom mot Liverpool förra helgen, då 3-0 efter bland annat tre straffar till motståndarlaget. Moyes har mycket att fundera på gällande just derbyn, då man inte riktigt har lyckats ta poäng mot något utav lagen i toppskiktet.

Det positiva i dagens läge är att man går in med två raka vinster, vilket ändå var ett tag sen för United, och med tanke på att Rooney målade på ett fint sätt mot West Ham senast så finns förhoppningen fortfarande att man kommer lyckas knipa någon poäng mot city i kvällens möte. Ser man annars tillbaka på Uniteds for så har man vunnit fyra utav de sex senaste matcherna, och har även på dessa matcher en positiv målstatistik då man har gjort fem mål mer än vad man har släppt in.

United har många skador, och främst så är det backlinjen som plågas. Av de ordinarie mittbackarna så är det bara Jones som är helt frisk tills denna match, vilket gör det svårt att sia om Moyes väljer att sätta in någon halvfrisk back eller sätter in Carrick som mittback idag igen. Utöver detta så är ju även van Persie skadad, och den skada som han ådrog sig mot Olympiakos kommer att hålla honom borta från planen en längre tid.

Vad gäller uppställningen så skulle jag fördra om Fletcher, Rooney, Rafael och Welbeck spelar, då det är dessa spelare som funnits i klubben så pass länge att man vet hur ett derby ska spelas. Antagligen kommer Giggs även att vara involverad på ett hörn, frågan är bara om det kommer att vara från start eller om det blir ett inhopp.

Manchester city

Manchester city

Skador Aguero, Nastasic, Richards
Tveksamma Dzeko
Avstängda
Form
V V F F V V
Position 3 | 28 | 20-3-5 | 76-27 | 63
Bästa målskytt Toure (16)
Disciplin 51 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Hart
Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov
Milner, Fernandinho, Touré, Nasri
Silva
Negredo

Manchester city har ju varit riktigt bra denna säsong, om man räknar bort Champions League-spelet. Man parkerar idag på en tredjeplats i ligan med flera matcher färre spelade.

Senaste matchen vann man med hela 5-0, denna gång hemma mot Fulham. Dock så har city förlorat två matcher i rad mot Wigan och Barcelona i FA-cupen samt Champions League, två matcher i rad som man inte är vana att se denna säsong.

Till matchen kommer man att sakna Agüero, Richard samt Nastasic, medan Dzeko är tveksam inför spel. Däremot kommer lagkapten Kompany att vara tillbaka efter sin avstängning.

United bör mycket väl se upp för Yaya Touré inför denna match, då ivorianen gjorde ett hat-trick senast mot Fulham och har haft en utav sina bättre säsonger i år.

Historik

United mot Manchester city

Totalt 166 69-50-47 245-228
Ligan 149 59-49-41 215-203
Hemma 82 39-26-17 138-101
Sista sex
F V F V F F
Sista sex hemma
V V V V F F
2013-09-22 (PL) Manchester city-United 4-1
2013-04-08 (PL) United-Manchester city 1-2
2012-12-09 (PL) Manchester city-United 2-3

Historiskt sätt så har United varit det bättre laget i detta derby, dock så har city under de senare åren börjat jämna ut detta och bland annat vunnit de två senaste matcherna på Old Trafford. Med tanke på Uniteds katastrofsäsong på hemmaplan gör detta uppgiften ännu svårare för de röda djävlarna.

Förhoppningsvis kommer man att hitta tillbaka till gammal form denna match och ta de tre poängen som behövs för att ställa till det för citys säsong samt för att rädda sin egen.

Manchester United – Manchester city

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 25 mars 2014, 20.45
Domare: Michael Oliver
Odds: United 3,5 | Manchester city 2,05 | oavgjort 3,4
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS