Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Petrucci lånas ut till Charlton

Uniteds italienske mittfältare Davide Petrucci kommer att spela resten av säsongen för Charlton i The Championship. Det meddelar United idag på sin hemsida. Det meddelas också att Barmby förlänger sitt lån och att Ekangamene ansluter till United igen.

Den 22 årige italienaren har under säsongen varit utlånad till Royal Antwerp i den belgiska andradivisionen men också hunnit med att spela en stor del av säsongen i Uniteds U21-lag där han ett flertal gånger burit kaptensbindeln.

Petrucci kom till United 2008 från Roma och ansågs vara den nya Totti men italienaren har fått stora delar av sin utveckling hämmad av skador och Petrucci har faktiskt aldrig spelat en a-lagsmatch för United. Förutom spel i U18, U21 och med Royal Antwerp har Petrucci varit en kortare sväng i Peterborough där han spelade några matcher under fjolårssäsongen innan en skada satte stopp för det äventyret.

Charlton ligger för tillfället en placering ovanför nedflyttningsstrecket och är i stort poängbehov. Detta bör även innebära att Petrucci konkurrerar med svenske Astri.t Ajdarevic om en plats i startelvan för Londonlaget.


Barmby förlänger

Samtidigt förlänger Jack Barmby sitt låneavtal med Hartlepool United till resten av säsongen. Barmby har varit en av Hartlepools mest kreativa spelare och har haft en fast plats som yttermittfältare i League Two-laget.


Ekangamene tillbaka i United

En som inte förlänger sitt lån är Charni Ekangamene. Mittfältare har nämligen kallats tillbaka av United. Belgaren fick stort förtroende inledningsvis men har ju längre tiden gått fått mindre och mindre förtroende. Charni har de senaste matcherna inte alls varit involverad i truppen och har bara spelat U21-fotboll med United.


Källa: www.manutd.com