Spelarbetyg: United – Aston Villa

United slog i lördags tillbaka Aston Villa genom en 4-1-seger. Villa tog ledningen på frispark efter knappa kvarten men tack vare två mål av Rooney så var ordningen återställd innan halvtid. Väl efter paus så gjorde Mata sitt första mål för klubben innan Cicharito fastställde slutresultatet på stopptid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea 6
Utöver frisparksmålet, vilket jag förresten inte tycker att han skall lastas för, så hade De Gea inte särskilt mycket att stå i. Benteke hotade några gånger, men fick aldrig bollen på mål. Lite slarvig vid ett uppspel men där kan han skylla på en riktigt kompispassning från Büttner.
Rafael 6
Utbytt 46´.. Tvingades ta ett gult i samband med frisparken som gav Villa ledningen. Sattes dock i den sitsen på grund av Youngs olyckliga bakåtpassning. Utgick i halvtid på grund av en skada som enligt uppgift även höll honom borta från dagens träning. Återstår att se om han är redo för Bayern imorgon.
Nemanja Vidic 6
United hade som sagt vissa problem stundtals i försvarsspelet. Vidic var emellertid den som störde Benteke vid den hörna som han sånär fick ned på mål och stod för en godkänd insats.
Phil Jones 6
En helt okej insats av Jones som fick finna sig i att bli högerback när Rafael klev ut. United hade vissa svårigheter med uppspelen i den första halvleken men det blev bättre framåt slutet av den då Jones slog ett par långa djupledsbollar med småfarligheter som resultat.
Alexander Büttner 5
Varnad. Såg lovande ut inledningsvis då han fyllde på bra framåt. Tog en onödig varning strax efter målet och visade allt mer av sina true colors ju längre matchen led. Hans agerande i markeringsspelet hade mycket väl kunnat kosta United ett baklängesmål.
Marouane Fellaini 6,5
En assist. Blandade och gav i den första halvleken. Den ena stunden vann han boll bara för att slå bort den i nästa. Växte i andra och assisterade till Matas balja.
Darren Fletcher 6,5
Gedigen insats av Fletcher som kämpade och slet, precis som vi är vana vid. Stundtals märktes det dock att han och belgaren inte är jättevana vid att spela med varandra.
Ashley Young 5
Det är nästan så att Young ska ha en assist till Westwoods ledningsmål med tanke på hans huvudlösa agerande på egen planhalva. Rosade inte marknaden framåt heller och mäktade bara med ett hyfsat inlägg under sina 90 minuter på planen.
Juan Mata 7,5
Ett mål. Fick äntligen näta för sin nya klubb. Var dessutom den spelare som fälldes när United fick straffen och var deltog framgångsrikt i spelet matchen igenom.
Shinji Kagawa 7,5
Utbytt 68´. En assist. . Bra med bollen och fick en assist efter att ha gjort allting rätt när han assisterade Rooney till dennes 1-0-mål. Om United kan få igång Kagawa på det här sättet och om Moyes fortsätter att våga spela honom samtidigt som Mata (att ha även Januzaj på banan får det att vattnas i munnen på mig) så kan vi nog få se lite fotbollsgodis under säsongsavslutningen after all. Förhoppningsvis så byttes Shinji ut såpass tidigt för att han ska starta mot Bayern.
Wayne Rooney 7,5
Två mål. Kvitteringsmålet skarvade han in snyggt – Villa missade förvisso HELT i markeringen – och ledningsmålet satte han dit säkert på straff. Viktigt att ha en Rooney i målform mot Bayern om vi ska ha någon som helst möjlighet att skaka dem. Också utbytt förhållandevis tidigt men i det här fallet beror det tveklöst på att han sparas till på tisdag.
Michael Carrick 6
Inbytt 46´. Fick vikariera som mittback på nytt och är givetvis lite rostig i sitt agerande. Var först att störa Benteke vid ett av försvarets markeringsmissar. Det är möjligt att det var han som missade i markeringen in the first place (minnet sviker mig) så jag vet inte om situationen ska ses som bra eller dålig för honom. Jag har dock för mig att det var Büttner som klantade till det.
Adnan Januzaj n/a
Inbytt 68´. En assist. Jättefint inhopp av Januzaj som omedelbart visade hur spelsugen han var. Agerandet i samband med förspelet till Hernández balja håller riktigt hög klass.
Javier Hernández n/a
Inbytt 75´. Ett mål. Vem höll sig påpassligt framme på stopptid vid ovan nämnda situation om inte Chicharito? Avslutet var spektakulärt genom en akrobatisk volley. Frågan är dock hur missnöjd han är med sin begränsade speltid, som ju inte ens har utökats nu när RvP är borta.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS