Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Perfekt insats

4-0 borta mot Newcastle, 2 mål av Mata, ett av Chicharito och ett av Januzaj. Ja, David Moyes kan egentligen inte vara mer än glad efter en sådan match, och det är han inte heller. Till Sky Sports tömde han ut sin glädje över spelarna, efter en perfekt utförd insats i Premier League.

På frågan om det var den bästa förberedelsen inför mötet med Bayern München i nästa vecka svarade Moyes:

”Det var en perfekt insats i Premier League, vilket är viktigast.”

”Vi började inte matchen så bra som jag hade hoppats, men efter det första 20 eller 30 minuterna hade vi tagit ett grepp om den och det var några riktigt bra insatser.”

Om Juan Mata, som blivit kritiserad efter flytten till United, har Moyes bara positiva ord att säga efter att mittfältaren gjort två mål och även en assist:

”Jag tycker att han har varit enastående. Jag köpte honom även för att han kan göra mål, och i hans fem eller sex första matcher gjorde han inte några mål, men med sina två mål och sin assist [idag] har han verkligen bidragit till laget. Han har gjort oss bättre.”

Även Shinji Kagawa får ta emot lovord från tränaren efter matchen, såväl som Darren Fletcher:

”Jag tycker att Kagawa var väldigt bra, och även Fletcher på innermittfältet, och det var även fler bra insatser.”

”Det var en väldigt bra laginsats. Vi var tvungna att försvara bra och målvakten [Lindegaard] gjorde två eller tre fantastiska räddningar, och jag är jättenöjd med resultatet.”

Moyes glömde heller inte bort att ge Chicharito en hyllning, som fick hoppa in som startspelare i denna match när både Rooney och van Persie var borta:

”Han är en spelare som vi värderar högt och han bidrar på ett bra sätt till laget, oavsett om han kommer in som avbytare eller börjar matchen.”

På frågan om Rooney kommer vara med mot Bayern på onsdag hoppas Moyes det till varje pris, och att man kommer att vänta så länge som möjligt för att se om han kan spela:

”Jag tror att vi kommer att ta ett beslut på onsdag klockan 20:00. Det är för att han är en otroligt viktig spelare och vi försöker att få tillbaka honom till varje pris.”

Pardew: Vi saknar självförtroende

Alan Pardew hade ingen rolig match under lördagen, när släppte in fyra mål på hemmaplan. United spelade bra, men spelarna i det egna laget saknar mycket självförtroende, vilket bidrar till att laget inte riktigt lyckas.

”Det var svårt då vi försökte komma tillbaka från ett par tuffa förluster.”

”Deras första mål idag var viktigt och efter det så höjdes deras moral mycket.”

”Att göra mål är ett litet problem för oss just nu. Vi hade ett par bättre chanser idag och jag tror att vi bara behöver ett mål för att stärka vårt självförtroende.”

”United var bra, måste man ändå säga, de tog det lugnt och spelade bra.”

”Vi saknar lite självförtroende och vi måste försöka få in det i träningen kommande vecka.”