Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Newcastle – United

United vann enkelt mot Newcastle på bortaplan. När den feta damen sjöng hade United gjort fyra mål och Newcastle inte ett enda. Mata gjorde två mål medan Hernandez och Januzaj fyllde på med varsitt.

United stod för en bra insats, framför allt i andra halvlek, och betygen blir förstås höga. Problemet i betygsättningen blir inte så mycket att bedöma Unitedspelarnas prestation som att värdera den i ett större sammanhang. För vi ska komma ihåg att motståndet var dåligt, väldigt dåligt. Samtidigt kan man ju argumentera att det var United som gjorde Newcastle dåliga.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
8

Det var blott det tredje framträdandet för Lindegaard den här säsongen. Någon ringrostighet syntes dock inte till och dansken stod för tre kvalificerade räddningar, där framför allt den sista var riktigt svår.

Antonio Valencia
7

Den vikarierande högerbacken fick en ganska lugn eftermiddag. Vid något tillfälle gjorde han misstag som en van högerback inte gör men totalt stod Valencia för en bra insats.

Chris Smalling
7

Smalling var tillbaka efter skadefrånvaro och gjorde sitt jobb de gånger det behövdes. Får förmodligen spela högerback i München, om inte Rafael kan spela, och speltiden var nyttig.

Phil Jones
7,5

Jones hade en trevlig eftermiddag och hade mestadels full koll på Cisse.

Patrice Evra
6,5

Utbytt 64. Evra skrämde slag på Moyes när han vred sig i smärta men han reste sig. Matchens karaktär var sådan att Evra kunde spela på halvfart och han borde ha gott om energi inför matchen i München.

Darren Fletcher
7,5

Ansvarstagande. Ja, svårare än så är det faktiskt inte att sammanfatta fotbollsspelaren Darren Fletcher. Om jag fick bestämma skulle han spela i varenda match.

Marouane Fellaini
6

Utbytt 70. Fellaini fortsätter att vifta med armbågarna. Hittills har han inte straffats av domarna men det är bara en tidsfråga innan det slutar med en helt meningslös utvisning. Annars är han som vanligt bra på att stå i vägen och han vårdar bollen väl.

Ashley Young
n/a

Utbytt 18. Young var kanske den mest aktiva spelaren i United under matchinledningen men han lyckades inte skapa mer än någon hörna. Blev sedan skadad och utbytt.

Juan Mata
8,5

2 mål, 1 assist. Matchens bästa spelare. Han vinner i princip matchen åt United med frisparken och visar stor kvalitet när han gör 2-0. Även assisten till 4-0 visar på stor kvalitet.

Shinji Kagawa
7,5

1 assist. En rolig eftermiddag för Kagawa som ser mer och mer bekväm ut i sin roll. Han spelar fram till 3-0-målet och är också i allra högsta grad delaktig i 2-0. Samarbetet med Mata är utmärkt och äntligen börjar Kagawa se ut som den spelare som vi trodde att vi värvade.

Javier Hernandez
7,5

1 mål, 1 assist. När United spelar med snabba passningar och mycket rörelse i spelet är Hernandez en bra anfallare. Mot Newcastle spelade United så och därmed var också Hernandez bra.

Adnan Januzaj
7

Inbytt 18. 1 mål. Den tidiga skadan Young gav Januzaj gott om speltid. Januzajs insats var blandad, en del fantastiska prestationer och en del bedrövliga, vilket väl egentligen är vad vi kan förvänta oss av honom.

Alexander Buttner
n/a

Inbytt 64. Spelade för kort tid för att bedömas.

Nani
n/a

Inbytt 70. Nani fick äntligen göra comeback efter lång skadefrånvaro och han såg ut som Nani, på gott och ont.

Res med oss till Manchester!